glazbeni kamp 2023

Glazbeni kamp 2023 – ozbiljan kamp za puno učenja, smijeha i zadovoljstva

Otok Krk, 14. veljače  2023.  – U organizaciji udruge Muzika u koracima – MooK na otoku Krku u mjestima Milohnić i Brzac od 10. do 16. travnja 2023. održat će se treći po redu Glazbeni kamp 2023.

Sad već tradicionalni Glazbeni kamp koji na otoku Krku organizira MooK i ove godine donosi značajne novosti kako u smislu sadržaja tako i po broju mentora koji će ove godine svoje znanje na najbolji mogući način prenijeti polaznicima kroz 6 dana intenzivnog učenja, druženja i „življenja“ glazbe. Iznimna pokretačka snaga je stalno napredovanje i razvijanje, kako organizacijski tako i sadržajno te samim time i značajno povećanje obima edukacije u raznim područjima ne samo glazbene kulture.

Osnovna ideja udruge da udaljenost od većih urbanih središta ne smije stajati na putu razvoja pojedinca i stoga trebamo stvoriti uvjete i planirati obrazovne intervencije da svakome bude omogućeno razvijanje vlastitih potencijala, kroz cjelogodišnje održavanje radionica, koncerata i sudjelovanja u svim kulturnim događanjima na ovom području, svoju kulminaciju doživljava održavanjem godišnjeg glazbenog kampa. Koncipiran ponovo oko 3 glavna programa (All inclusive, Šotovento i Music in steps) kamp je prilika da sve nadarene pojedince potakne, nauči i usmjeri na koji način svoj glazbeni potencijal iskoristi do maksimuma.

I ove godine, polaznici kampa osim klasične gitare (gdje se po prvi puta u kampu kao mentor pojavljuje prof. Neno Munitić, magistar glazbene umjetnosti i prof. gitare) mogu svoju edukaciju i nova znanja steći i na klavijaturama, teorijskim disciplinama  odnosno u modernom pjevanju te po prvi puta učiti o scenskom pokretu kao iznimno važnom dijelu koji čini kompletnog glazbenika. Još jedan novi član mentorskog tima, profesor baleta Igor Čupković osvijestit će na radionici važnost ispravnog držanja i upoznati vas s osnovama scenskog pokreta potrebnih za uspješan javni nastup.

Po prvi puta ove godine u sklopu kampa održat će se i Kreativne RADIONICE u suradnji s zagrebačkom udrugom Gradionica koju mnogi prepoznaju kao nositelja STEM razvoja kod mladih po programu LEGO edukacije. Na koji način se STEM i glazbena kultura dodiruju saznat će svi polaznici All inclusive i Šotovento programa 13. i 14. travnja.

Svi koji su prijašnjih godina pratili rad udruge znaju da za svaki početak Glazbenog kampa MooK organizira koncert klasične glazbe potpuno besplatno za sve. Dovođenje renomiranih te međunarodno poznatih i priznatih mladih umjetnika najbolji je način popularizacije glazbene kulture i više puta spomenute osnovne ideje udruge dovođenja glazbene kulture i u male sredine. Ove godine na besplatnom koncertu za početak glazbenog kampa nastupit će Lovro Peretić, iznimni svjetski priznati gitarist.

Dobne granice za polaznike kampa su sljedeće: All inclusive i Šotovento je prilagođen za učenike osnovnih i srednjih škola, dok je Music in steps idealan start za svu nadarenu djecu starosti o d 6 do 8 godina.

Prošlogodišnja struktura radionica za stariju djecu zadržana je i ove godine tako da All inclusive i Šotovento nude na odabir jednu od 4 edukacijske radionice: klasična gitara ili klavijature ili teorijske discipline ili  moderno pjevanje.

All inclusive i Šotovento

Polaznici programa All inclusive i Šotovento imat će individualne sate klasične gitare u kombiniranoj nastavi s prof. Munitićem, prof. Rumenovićem i prof. Čolović, dok će nastavu  klavijatura i teorijskih disciplina voditi prof. Davor Juretić, a nastavu modernog pjevanja i ove godine vodi poznata pjevačica Ana Kabalin. Svakako treba istaknuti da je pristup individualan te se kroz takav tip edukacije omogućuje da svaki polaznik u punoj mjeri ostvari svoj muzički potencijal pošto se nastava prilagođava svakom pojedinačno.

Na radionicama teorijskih predmeta pod vodstvom prof. Juretića obrađivat će se stilske značajke glazbe, način slušanja i interpretacija, orkestracija, solfeggio u praksi uz sve ostalo potrebno za kvalitetnu interpretaciju glazbenog djela.

Isti mentori vode i radionicu komorne glazbe koja će se održavati svakodnevno.

Radionicu Temelji aranžiranja i improvizacije – zašto ne? kao i prošlih godina vodi poznati i priznati glazbenik Ivan Pešut. Polaznici će na ovoj radionici naučiti kako koristiti različite alate koje vjerojatno svi imaju, ali ih do sada možda nisu koristili za aranžiranje i improvizaciju prilikom njihovog muziciranja.

Scenski pokretprofesor baleta Igor Čupković osvijestit će vam na radionici važnost ispravnog držanja i upoznati vas s osnovama scenskog pokreta potrebnih za uspješan javni nastup.

Osim navedenog za obje radionice, polaznicima programa All inclusive osiguran je smještaj za vrijeme trajanja kampa u odličnom Molnar Resortu te hrana u suradnji s renomiranim restoranima otoka Krka.

Svakako trebamo istaknuti da volonteri i mentori vode brigu o sudionicima kampa tijekom cijelog njihovog boravka u Glazbenom kampu. Samim time, mentor je dostupan i za dodatna pitanja kroz cijeli dan.

Music in steps

Idealan program za djecu koja pokazuju interes za glazbeno i/ili likovno izražavanje a nisu još u prilici pohađati glazbenu školu. Uz mentoricu Anu Horvat, polaznici će imati priliku pronaći svoj individualan izričaj te naučiti biti dio kreativne zajednice.

Sadržajno, polaznici će učiti osnovu glazbene teorije uz pjevanje i igru kao pripremu za buduće glazbeno obrazovanje, upoznavati se s različitim instrumentima radi razvijanja osjećaja ritma i melodije te upoznavati različite tehnike likovnog izražavanja.

Ciljevi kampa

Ciljevi kampa su povezivanje i druženje mladih glazbenika, individualni pristup po mjeri polaznika, jačanje vještine rada u timu i skupnog muziciranja te osvještavanje važnosti brige o vlastitom zdravlju.

Osnovni podaci o Glazbenom kampu 2023

Kamp započinje 10. travnja 2023. koncertom otvaranja programa na kojem će nastupiti Lovro Peretić na gitari. Iznimna poslastica za sve ljubitelje klasične glazbe. Lovro je osvajač brojnih nagrada na glazbenim natjecanjima među kojima su Guitar Foundation of America (SAD), Changsha International Guitar Competition (Kina), Boris Papandopulo u Zagrebu, Zagrebački gitarski festival, Antwerpen gitaar festival (Belgija), Andrés Segovia u Velbertu (Njemačka), Anna Amalia u Weimaru (Njemačka), Enrico Mercatali u Goriziji (Italija), Ida Presti u Samoboru, Volos Guitar Festival (Grčka), Fernando Sor u Rimu (Italija), Concours international de guitare d’Antony (Francuska), Brussels International Guitar Competition (Belgija).

Kamp završava također s koncertom koji je predviđen za 15. travnja 2023. i na kojem će polaznici kampa izvesti svoj program.  Ulaz na oba koncerta je slobodan za sve posjetitelje.

Prijave su otvorene do 1. travnja 2023. odnosno do popunjena kapaciteta kampa.

Kompletne informacije o svim programima, terminima održavanja, uvjetima i načinima održavanja Glazbenog kampa  2023 možete pronaći na našim web stranicama na adresi muzikaukoracima.hr/glazbeni-kamp-2023/


KONTAKT

Udruga Muzika u koracima – MooK
Brzac 97
51 500 Krk

M: +385 91 975 40 64 (Slađana Čolović)
M:
+385 91 203 08 55 (Eni Božić Molnar)

E: udruga.mook@muzikaukoracima.hr
W: www.muzikaukoracima.hr

 

Preuzmite kompletnu Objavu za medije (pdf – 309kb)