Glazbeni kamp 2022 - Udruga MooK

Glazbeni kamp 2022 – edukacija za iznimne buduće glazbenike

Otok Krk, 18. siječnja 2022.  – U organizaciji udruge Muzika u koracima – MooK na otoku Krku u mjestima Milohnić i Brzac od 18. do 24. travnja 2022. održat će se ovogodišnji Glazbeni kamp 2022.

Prošlogodišnji kamp generirao je veliki interes kod stručne ali i šire društvene okoline,  tako da  smo poučeni iskustvima te iznimno pozitivnim komentarima ovogodišnji kamp u edukacijskom i mentorskom dijelu  značajno proširili.

Od ove godine, polaznici kampa osim klasične gitare mogu svoju edukaciju i nova znanja steći i na klavijaturama odnosno u  modernom pjevanju.  Cjelokupni kamp je osmišljen oko 3 programa poznata od prošle godine pod nazivima All inclusive, Šotovento i Music in steps te je prilagođen starosti od 10 do 16 godina u programima All inclusive i Šotovento, te od 6 do 8 godina starosti za program Music in steps.

Novost ove godine je ta što programi All inclusive i Šotovento nude na odabir jednu od 3 edukacijske radionice: klasična gitara ili klavijature ili  moderno pjevanje.

All inclusive i Šotovento

Polaznici programa All inclusive i Šotovento imat će individualne sate klasične gitare u kombiniranoj nastavi s prof. Rumenovićem i prof. Čolović, dok će nastavu  klavijatura voditi prof. Davor Juretić, a nastavu modernog pjevanja renomirana pjevačica modernog izričaja Ana Kabalin.  Svakako treba istaknuti da je pristup individualan te se kroz takav tip edukacije omogućuje da svaki polaznik u punoj mjeri ostvari svoj muzički potencijal pošto se nastava prilagođava svakom pojedinačno.

Na radionicama teorijskih predmeta pod vodstvom prof. Juretića obrađivat će se stilske značajke glazbe, način slušanja i interpretacija, orkestracija, solfeggio u praksi uz sve ostalo potrebno za kvalitetnu interpretaciju glazbenog djela.

Radionicu Temelji aranžiranja i improvizacije – zašto ne? kao i prošle godine vodi poznati i priznati glazbenik Ivan Pešut i na njoj će naučiti polaznike kako koristiti različite alate koje vjerojatno svi imaju, ali ih do sada možda nisu koristili za aranžiranje i improvizaciju prilikom njihovog muziciranja.

Isti mentori vode i radionicu komorne glazbe koja će se održavati svakodnevno.

Imajući u vidu da su navedene radionice mentalno ali i fizički zahtjevne, svakako je poželjno da polaznici ova dva programa sudjeluju i u radionicama tjelovježbe kao prevenciji mogućih fizičkih ozljeda te vježbama disanja omoguće miran um u stresnim situacijama. Radionice tjelovježbe vodi mentorica Kristina Bajčić.

Osim navedenog za obje radionice, polaznicima programa All inclusive na raspolaganju je i likovna radionica (radionica oblikovanja papira kirigami te slikanja akvarelom i voštanim pastelama) koju vodi Andrea Staničić, osiguran je smještaj za vrijeme trajanja kampa u odličnom Molnar resortu te hrana u suradnji s renomiranim restoranima otoka Krka.

Svakako trebamo istaknuti da volonteri i mentori vode brigu o sudionicima kampa tijekom cijelog njihovog boravka u Glazbenom kampu. Samim time, mentor je dostupan i za dodatna pitanja kroz cijeli dan. Polaznici oba programa po završetku kampa dobiti će na svoju e-mail adresu osvrt mentora na rad te savjete za daljnje napredovanje.

Music in steps

Idealan program za djecu koja pokazuju interes za glazbeno i/ili likovno izražavanje a nisu još u prilici pohađati glazbenu školu. Uz mentoricu Anu Horvat, polaznici će imati priliku pronaći svoj individualan izričaj te naučiti biti dio kreativne zajednice.

Sadržajno, polaznici će učiti osnovu glazbene teorije uz pjevanje i igru kao pripremu za buduće glazbeno obrazovanje, upoznavati se s različitim instrumentima radi razvijanja osjećaja ritma i melodije te upoznavati različite tehnike likovnog izražavanja.

Ciljevi kampa

Ciljevi kampa su povezivanje i druženje mladih glazbenika, individualni pristup po mjeri polaznika, jačanje vještine rada u timu i skupnog muziciranja te osvještavanje važnosti brige o vlastitom zdravlju.

Osnovni podaci o Glazbenom kampu 2022

Kamp započinje 18. travnja 2022. koncertom otvaranja programa na kojem će nastupiti Filip Mišković na gitari, student 3. godine Muzičke akademije u Zagrebu u klasi prof. Darka Petrinjaka. Inače, Filip je dobitnik preko 40 prvih nagrada na gitarističkim natjecanjima u domovini i inozemstvu u juniorskim i seniorskim kategorijama.

Kamp završava također s koncertom koji je predviđen za 23. travnja 2022. i na kojem će polaznici kampa izvesti svoj program.  Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Prijave su otvorene do 11. travnja 2022. odnosno do popunjena kapaciteta kampa.  Rane prijave (tzv. early bird) traju do 15. veljače 2022. i cijena za polaznike prijavljene do navedenog termina je povoljnija.

Kompletne informacije o svim programima, terminima održavanja, uvjetima i načinima održavanja Glazbenog kampa  2022 možete pronaći na našim web stranicama na adresi www.muzikaukoracima.hr/glazbeni-kamp

KONTAKT

Udruga Muzika u koracima – MooK
Brzac 97
51 500 Krk

M: +385 91 975 4064 (Slađana Čolović)
M: +385 91 203 0855 (Eni Molnar Božić)

Preuzmite kompletnu Objavu za medije (pdf – 309kb)