objava na webu Dan otvorenih vrata

Programi ovogodišnjih radionica.

Treća godina rasta udruge MooK – nove radionice muziciranja, pjevanja, baleta, pokreta te vježbe za zdrav duh i tijelo

Otok Krk, 15. rujna 2022.  – U organizaciji udruge Muzika u koracima – MooK na otoku Krku u mjestu Milohnići (Društveni dom Milohnić poznat pod nazivom „stara škola“) od listopada 2022. do lipnja 2023. održavat će se ovogodišnji skup radionica iznimno proširen u sadržajnom i mentorskom smislu. Radionice su i dalje prilagođene u svojim segmentima gotovo svim uzrastima.

U stalnom nastojanju da ponudu radionica proširimo te time zadovoljimo najrazličitije interese i afinitete, i ove godine imamo brojne novine. Sasvim sigurno najveća novost je da smo toliko narasli po broju polaznika i radionica da smo iste podijelili u tri kategorije: Glazbene radionice, Plesne radionice i Pokreni se uz glazbu.

Glazbene radionice

Uz već od prije poznate Glazbene radionice Music star(t), Gitara je zakon!, Crno bijeli svijet, Mandolina, Uhvati ritam (podsjećamo da za sve polaznike radionice Uhvati ritam koji zbog prirode instrumenta nemaju uvjete za vježbanje kod kuće, imamo opciju besplatnog korištenja naših prostora i instrumenata dva puta tjedno), Nikad nije kasno od listopada 2022. do lipnja 2023. možete pohađati i dvije nove radionice pod nazivima Harmonika na najjače! i Vokalni ansambl „MOOK“

Harmonika na najjače! je predviđena za sve uzraste od 6 godina na više i izvodi se kao individualna nastava gdje svaki polaznik radi s mentorom jednom tjedno po 60 minuta. Harmonika je instrument izuzetne primjenjivosti u svim stilovima glazbe, etno izričaj mnogih zemalja te vrijedan predstavnik klasičnog repertoara. Zbog svojih različitih registara i promjena boja zvuka solistički je instrument koji samostalno zvuči kao “orkestar”, ali isto tako savršena pratnja glasu, drugim instrumentima u komornim sastavima te orkestrima.

Kao i u ostalim programima i u ovoj radionici se sve bazira na željama i mogućnostima samog polaznika koji u individualnom radu s našim mentorom uči osnove te se razvija u stilu koji sam odabere. Za one koji već imaju predznanje –  samo je nebo granica.

Mentor koji će polaznicima otkriti sve tajne harmonike je izvrsni Ante Mamula, univ. bacc. mus.

Glazbena radionica Vokalni ansambl „MOOK“ pod vodstvom iznimnog Davora Juretića, mag. mus. Predviđena je za sve uzraste od 12 godina na dalje. U grupnim radionicama koje će trajati 90 minuta svaki tjedan, prolazit će se kroz zajedničko muziciranje – jednoglasno i višeglasno pjevanje, osnove vokalne tehnike – rad na pravilnoj upotrebi glasa, izvođenje i interpretacija skladbi različitih žanrova i stilova uz stručno vodstvo, pjevanje i pokret – uvježbavanje i rad na koordinaciji pokreta uz pjevanje.

Plesne radionice

Kompletno nova kategorija radionica u kojoj će svi zaljubljenici u ples doći na svoje bilo da se radi o onima koji tek otkrivaju svoje afinitete prema plesu ili su već iskusni plesači. Uz iznimne mentore svjetske klase profesora Igora Čupkovića i profesorice Cristina-Bianca Lukanec svi polaznici spoznat će sve tajne umjetnosti plesa ili dodatno unaprijediti svoje postojeće znanje. Kao i kod svih drugih kategorija  naših radionica i ovdje smo vodili računa da u radionice uključimo gotovo sve uzraste. Prva plesna radionica iz ove kategorije zove se Individualna radionica PLEŠEM! je namijenjena svim onim pojedincima koji žele plesati, već su plesali ili se prvi put susreću s plesom.

Cilj radionice je upoznati polaznika s baletnom umjetnošću i osnovama klasičnog baleta. Polaznici ove radionice kroz individualizirani pristup prilagođen njima, njihovim sposobnostima i afinitetima otkrivaju ljepote i čari baleta i plesa. Individualno vođene radionice prilagođene svakom ponaosob omogućuju polazniku da se upozna s baletom i plesom te svojim tempom nauči i savlada pravilno izvođenje baletnih koraka. Bitno je naglasiti da predznanje iz baleta ili neke druge vrste plesa nije potrebno.

Za djecu vrtićkog i predškolskog uzrasta osmišljena je plesna radionica pod nazivom Baletna čarolija. U njoj će djeca uzrasta od 4 do 6 godina upoznati se sa svijetom baletne umjetnosti kroz osnovne kombinacije različitih plesnih oblika. Prilagođenim programom polaznici stječu radne navike i disciplinu te razvijaju plesne i glazbene vještine. Polaznici ove radionice razvijaju svijest o sebi i drugima, uče biti dio grupe i kako funkcionirati u grupi gdje su svi različiti, a dio jedne cjeline.

Za one malo starije, od 1. do 4. razreda osnovne škole, plesna radionica Koraci u muzici približit će im baletnu umjetnost. Učenjem klasičnog baleta se uče posebni baletni koraci koji predstavljaju „abecedu“ baleta. Savladavanjem baletnih koraka polaznici stječu sposobnosti samostalnog kreiranja malih plesnih kombinacija na glazbenu pratnju.

Baletna radionica kod svojih polaznika razvija kreativnost, koordinaciju pokreta, izvođačku tehniku, vještine, izdržljivost, pomaže skladnom fizičkom razvoju, kako se na glazbu izraziti pokretom te poštivanju različitosti i toleranciji.

Nastava baleta u ovoj plesnoj radionici se izvodi uz klavirsku pratnju i/ili klasičnu glazbu što polaznicima radionice omogućuje da se pored baletne umjetnosti upoznaju i s glazbenom umjetnošću.

Pokreni se uz glazbu

Prošle godine osmišljena i pokrenuta plesna radionica pod vodstvom Kristine Bajčić pokazala se kao puni pogodak. Ova radionica sastoji se od 3 programa pod nazivima: Muzika kroz korake elana, Nikad nije  kasno za vitalnost i Jaki izvana – jači iznutra osmišljenim i prilagođenim godinama starosti polaznika pa su tako radionica Muzika kroz korake elana i Jaki izvana – jači iznutra namijenjene svima od 18+ godina starosti dok je radionica Nikad nije kasno za vitalnost za sve starije od 60 godina.

Sve radionice odvijat će se u periodu od listopada 2022. do lipnja 2023. godine.

Mentori

Kao što smo napomenuli u uvodu, značajno povećanje radionica dogodilo se paralelno s značajnim povećanjem broja mentora koji su u pravilu priznati i poznati stručnjaci te iznimni edukatori u svojim područjima.

Popis svih mentora: Slađana Čolović mag. mus., Davor Juretić mag. mus., Zelda Bašić univ. bacc. praesc. educ., Jadranka Violić prof., Ante Mamula univ. bacc. mus., Nikola Abramušić, Igor Čupković prof., Cristina- Bianca Lukanec prof. i Kristina Bajčić.

Preuzmite kompletnu Objavu za medije (pdf – 355kb)

Preuzmite Press kit s foto materijalom Press kit (zip – 14,5 MB)