e70ae723149ffb3547ab67cc5a190750

Ljeto na Krku uz Glazbeni kamp
GITARA 2021

Otok Krk, 24. ožujka 2021.  – U organizaciji udruge Muzika u koracima – MooK na otoku Krku u mjestima Milohnić i Brzac od 21. do 27. lipnja 2021. održat će se Glazbeni kamp pod nazivom Gitara 2021.

Glazbeni kamp je prilika za dodatnu edukaciju talentirane, darovite i motivirane djece koja su željna znanja i usavršavanja unutar vlastitog profesionalnog puta. Sastoji se od 3 programa pod nazivima All inclusive, Šotovento i Music in steps te je prilagođen starosti od 10 do 20 godina u programima All inclusive i Šotovento, te od 6 do 8 godina starosti za program Music in steps.

Ciljevi kampa su povezivanje i druženje mladih glazbenika koji imaju predznanje sviranja klasične gitare za programe All inclusive i Šotovento, individualni pristup po mjeri polaznika te jačanje vještine rada u timu i skupnog muziciranja.

Polaznici programa All inclusive i Šotovento imaju individualne sate klasične gitare u kombiniranoj nastavi s prof. Antoniom Rumenovićem i prof. Slađanom Čolović. Radionice teorijskih predmeta održat će prof. Davor Juretić dok će osnove aranžiranja i improvizacije održati Ivan Pešut (dobitnik diskografske nagrade PORIN). Program All inclusive i Šotovento održavat će se u Društvenom domu Milohnić.

Program Music in steps namijenjen je najmlađima koji svoje afinitete prema glazbi još nisu usmjerili preko klasičnih programa edukacije. Ovaj program uključuje učenje osnova glazbene teorije uz pjevanje i igru kao priprema za buduće glazbeno obrazovanje, upoznavanje s različitim instrumentima radi razvijanja osjećaja ritma i melodije te upoznavanje s različitim tehnikama likovnog izražavanja. Ovaj program vodi Ana Horvat, odgajateljica i svestrana umjetnica, a cjelokupni program odvijat će se u Društvenom domu Brzac.

Za sve polaznike programa All inclusive osiguran je vrhunski smještaj u prekrasnom Molnar Resortu te prehrana za sve dane trajanja kampa.

Kamp započinje 21.6.2021. na Svjetski dan glazbe koncertom otvaranja programa na kojem će nastupiti Dominik Carević na gitari, inače dobitnik preko 20 nagrada i priznanja na raznim državnim i međunarodnim natjecanjima. Kamp završava također s koncertom koji je predviđen za 26.6.2021. i na kojem će polaznici kampa izvesti svoj program.  Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Kompletne informacije o svim programima, terminima održavanja, uvjetima i načinima održavanja Glazbenog kampa – „GITARA 2021“ možete pronaći na našim web stranicama na adresi www.muzikaukoracima.hr/glazbeni-kamp

Prijave su otvorene do 10. lipnja 2021. odnosno do popunjena kapaciteta pošto je isti ograničen. Ukupan broj polaznika u sva tri programa je 37 čime je omogućen individualan pristup i edukacija polaznika po najvišim standardima.

S ponosom naglašavamo kako su mentori u kampu stručnjaci iz različitih područja odgoja i obrazovanja, glazbenici, kineziolozi, odgajatelji, učitelji, a veliko iskustvo ostvarili su dugogodišnjim radom s djecom i odraslima. Mnogi od njih su dobitnici nagrada u području profesionalnog djelovanja.

O svakom programu pojedinačno te o svim uvjetima za sudjelovanje u ovom iznimnom edukacijskom kampu, možete saznati na stranici Glazbeni kamp – GITARA 2021 ili jednostavnim pozivom na dolje navedene brojeve naše voditeljice programa ili koordinatorice udruge.

M: +385 91 975 4064 (Slađana Čolović)
M: +385 91 203 0855 (Eni Molnar Božić)

 

Prijavnicu za sudjelovanje na Glazbenom kampu GITARA 2021 možete ispuniti ovdje.

Mentori

prof. Antonio Rumenović
prof. Antonio Rumenović

Antonio Rumenović, akademski glazbenik gitarist i profesor gitare

Rođen je 1983. g. u Varaždinu gdje i radi u glazbenoj školi. Od 2016. godine radi i u glazbenoj školi “Bonar” u Zagrebu. U Varaždinu je završio osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi prof. Morena Vincekovića, a akademiju “Ino Mirković” u Lovranu upisuje 2001. godine u klasi prof. Carla Marchionea i asistenta Nene Munitića. Diplomirao je 2005. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Istvana Romera.

Magisterij i postdiplomski studij u „Hogeschool vor Muzik“ na Conservatoriumu u Maastrichtu, Nizozemska, upisuje 2006. godine. Magistrirao je 2008. god. u klasi prof. Carla Marchionea.

Kao solist i kao član komornog ansambla nastupao je diljem Hrvatske i u inozemstvu (Nizozemska, Italija, Austrija, Mađarska, Srbija, Slovenija i Makedonija). Od 2011. god. član je komornog ansambla “Laurum” s kojim izdaje prvi nosač zvuka pod imenom “Laurum” na kojem se nalaze autorske kompozicije članova ansambla. Nakon što je diplomirao 2005. godine zapošljava se u Umjetničkoj školi “Fortunat Pintarić” u Koprivnici gdje je radio do 2019. godine.

Kao pedagog postigao je zapažene uspjehe sa svojim učenicima na državnim i međunarodnim natjecanjima te je za svoj rad višestruko nagrađivan od grada Koprivnice za najboljeg učitelja godine. Nagradu Agencije za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu Obrazovanja, znanosti i športa RH za izvrsne rezultate u radu s učenicima dobiva za školske godine 2010./2011. i 2014./2015..

Bio je glavni je predavač u Ljetnoj školi gitare Koprivnica od 2011. do 2018. godine koju je pohodilo preko 120 polaznika. Od 2014. jedan je od predavača na zimskoj školi gitare u Solinu. Od 2011. pojavljuje se kao član žirija na raznim gitarističkim natjecanjima (Zagreb Guitar Festival,  Festival Internacinal de Gutarra Guimaraes, Omin Guitar Fest, Enrico Mercatali Gorizia, Tremolo Skopje, Sarajevo International Guitar Festival, Guitar Art Beograd, Porečki Tirando, Pula Guitar Fest, Sonus Križevci, …). Član je Hrvatske udruge gitarista i pedagoga, Hrvatske glazbene unije i udruge “Glazbeni centar Musicorum”.

Jedan od osnivača i dopredsjednik udruge gitarista klasične gitare “Allegro” Koprivnica koja je djelovala od 2010. do 2019. godine. Redovito drži majstorske tečajeve u Hrvatskoj i inozemstvu te predavanja na stručnim skupovima u organizaciji agencije za odgoj i obrazovanje.

Od 2017. godine vrši dužnost koordinatora natjecanja „EuroStrings – European Guitar Festival Collaborative“, projekta pod pokroviteljstvom europske unije koji uključuje gitarističke festivale iz 17 zemalja članica.

Od 2016. godine vrši dužnost koordinatora natjecanja “Zagreb Guitar Festivala”.

Sladana Colovic jpg.2Slađana Čolović, akademska glazbenica gitaristica i profesorica gitare

Rođena je 1982. godine u Rijeci gdje je i završila Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova Rijeka. Muzičku akademiju “Ino Mirković” u Lovranu upisuje 2001. godine u klasi prof. Carla Marchionea i asistenta Nene Munitića, a diplomira 2005. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Istvana Romera.

U svom pedagoškom radu  ima punih 18 godina radnog staža kao profesorica gitare u osnovnoj i srednjoj školi. Trenutno je zaposlena u GŠIMR Rijeka. Tijekom godina osvajala nagrade s učenicima na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Tijekom svoje karijere, bila je voditeljica glazbene škole Vladimir Nazor u Crikvenici, voditeljica Trožupanijskog stručnog vijeća za učitelje gitare, , pročelnica odjela za gitaru, gudače, mandolinu i harfu u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova Rijeka,  idejni začetnik i organizator projekta glazbene škole naziva GUG (Glazbena u Guveru).

Mentorica je festivalskog dječjeg benda, bila je suorganizator dječjeg festivala „Neki novi klinci“ kao jedan od autora himne festivala te je autor natjecateljske pjesme. Svira u različitim komornim ansamblima klasične glazbe te bendovima modernih žanrova. Jedna je od osnivačica udruge Muzika u koracima i Umjetnička voditeljica udruge.

prof. Davor Juretić
prof. Davor Juretić

Davor Juretić, profesor teorijskih glazbenih predmeta i glazbene umjetnosti

Nakon završene srednje glazbene škole – usmjerenje klavir i teorijski smjer, na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu završava diplomski studij Teorija glazbe. Još za vrijeme školovanja započinje umjetničku karijeru nastupajući diljem Hrvatske i svijeta. Na susretima zborova osvaja nagrade, a dobitnik je i posebne nagrade za dirigenta 2018. godine.

Bio je višegodišnji član organizacijskog odbora festivala „Grobnički tići kantaju“ te je suautor glazbenog igrokaza „Začarana sopelica“.

Trenutno je nastavnik teorijskih glazbenih predmeta i glazbene umjetnosti. Podučavanjem se bavi i izvan škole zbog čega je stekao iskustvo različitih  pristupa i metoda poučavanja. Velika strast mu je rad s ansamblima, naročito s pjevačkim zborovima s kojima redovito nastupa. Trenutno umjetnički vodi VS KUD-a „Zvir“ i MPZ liječnika Rijeka.

Cjeloživotno učenje i izvrsnost u rezultatima smatra važnim odlikama učitelja i nastavnika, a zadovoljstvo učenika i roditelja jednim od važnih ciljeva poučavanja i odgoja.

Ana Horvat
Ana Horvat

Ana Horvat, aranžersko-scenografski dizajner i sveučilišna prvostupnica ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Rođena je 1991. godine u Bjelovaru.  U Rijeci završava Glazbenu škola Ivana Matetića Ronjgova Rijeka te školu za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Nakon toga, upisuje i diplomira na učiteljskom fakultetu također u Rijeci.

Od 2014. godine radi kao odgajateljica djece rane i predškolske dobi u dječjem vrtiću, vodi verificirani glazbeni program u Dječjem vrtiću „Poneštrica“. Radila je u prirodoslovnom muzeju kao vanjski suradnik za edukaciju od 2015. do 2017. godine, te je u sklopu LUMS-a 2020. godine vodila likovnu radionicu za predškolski uzrast.

Na Grobničkoj skali 2011. dobiva nagradu za najbolju interpretaciju, te na poznatom festivalu MIK 2012 dobiva nagradu za najbolju debitanticu. Od 2012. do 2014. godine članica je vokalno-instrumentalnog sastava „Intermezzo“. Nastupa u glazbeno scenskom djelu „Dragi moji“ na Kastafskom kulturnom letu 2013.

Od 2013. do 2016. godine članica je benda „Crooks & Straights“ s kojima nastupa diljem Europe na festivalima country glazbe te je s istim bendom snimila i album pod nazivom „Way Out of Town“ 2015. godine.

Sudjeluje u mjuziklima “Chicago na Kantridi” (2013.) i “Briljantin na Kantridi” (2014.).

Od 2015. do 2016. godine članica je benda „Atmospheric“, od 2016. godine članica je benda „Westen Express“ s kojim nastupa kao glavni vokal na MIK 2017.

Osim glazbenog, istaknuti dio kreativnog stvaralaštva ostvaren je i izradom ilustriranog glazbenog spota za pjesmu „Možda“, te video oblikovanjem i snimanjem spota za pjesmu „To ipak nismo ti i ja“ benda Atmospheric.

2021. godine ilustrirala je dječju slikovnicu “Potres u gradu medvjedića”.

Ivan Pešut
Ivan Pešut

Ivan Pešut, profesionalni studijski glazbenik, autor, producent te live-performer

Ivan Pešut rođen je 1983. godine u Rijeci. Gitara je njegov primarni instrument, a kao glazbeni profesionalac djeluje od svoje petnaeste godine te je tijekom svih tih godina sudjelovao na brojnim domaćim i inozemnim snimljenim izdanjima te koncertima u regiji i inozemstvu, paralelno studirajući te stekavši zvanje profesora njemačkog jezika i književnosti te profesora informatike.

Četverostruki je dobitnik strukovne nagrade STATUS. Tri puta za najboljeg svirača električne i akustične gitare za koju je od 2008. svake godine među najistaknutijim nominiranim instrumentalistima, te za 2019. u posebnoj kategoriji „Najbolji fusion glazbenik“. Kao instrumentalist ili aranžer/producent je sudjelovao na mnogim izdanjima nagrađenim najprestižnijom diskografskom nagradom Porin, dok je za 2020. godinu s albumom „Timeline“ osvojio Porin za najbolji instrumentalni album (2 nominacije: za najbolji instrumentalni album te najbolju instrumentalnu izvedbu za skladbu „Phoenix“).  2021. nominiran je u 7 kategorija nagrade Porin.

1999. godine postaje dobitnikom prve nagrade na natjecanju solo gitarista za najboljeg rock gitaristu grada Rijeke „Zlatna distorzija“. 2009. dobiva nagradu „Fender“ Mega muzike / Art centra u kategoriji najperspektivnijeg mladog glazbenika.

Od 2002. često je u ulozi člana raznih televizijskih ili festivalskih orkestara (Porin, Zagrebački festival, Festival dalmatinske šansone, Olja’zz band, Orkestar prof. Vladimira Babina, Aurea fest i drugih).

Glazbeno-pedagoškim radom bavi se od 2009. godine kao mentor gitare te voditelj tečaja grupnog muziciranja. 2015. godine započinje projekt glazbenih radionica pod pokroviteljstvom Hrvatske glazbene unije – „Back To School“ / „Glazbenici u klupama“ u suradnji s nekoliko srednjih škola, te uz potporu grada Rijeke i PGŽ. Od 2019. godine počinje održavati redovita glazbena predavanja „Temeljni koncepti aranžiranja i improviziranja“ u srednjoj Glazbenoj školi Ivan Matetić Ronjgova u Rijeci te povremena kao što je predavanje na Filozofskom fakultetu u Rijeci „Glazba kao jezik – temeljni koncepti improvizacije“ ili Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji.

Od 2014. godine član je Glavnog odbora Hrvatske Glazbene Unije, a od 2015. godine i Hrvatske Udruge Istaknutih Glazbenika (HUIG), a 2018. godine izabran je za predsjednika Hrvatske glazbene unije (podružnica Rijeka) te za predsjednika Glavnog odbora Hrvatske glazbene unije (na nacionalnom nivou).

2019. godine postaje članom upravnog odbora Hrvatske udruge istaknutih glazbenika (HUIG).

Marta Milunović
Marta Milunović

Marta Milunović, magistra kineziologije

Rođena je 1989. godine u Rijeci te je nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja upisala i uspješno diplomirala na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, usmjerenje Kineziterapija te 2016. godine stječe zvanje Master – magistra kineziologije. Tijekom i nakon studija dodatno se educira te postaje Yoga učitelj (RYT200 Yoga Allience), Les Mills instruktor programa, instruktor slobodnog penjanja, maser i manualni terapeut (Bowen terapija).

Od 2013. godine radi kao kineziterapeut, kineziolog, instruktorica i trenerica različitih sportskih programa. S ciljem da djeca i mladi imaju što bolje uvjete rada započela je suradnju s glazbenim školama i profesionalnim glazbenicima provođenjem radionica posebno usmjerenih na glazbenike i njihove profesionalne potrebe.

Trenutno radi kao profesorica tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Jurja Klovića u Triblju i OŠ Josipa Pančića u Bribiru.