KAMP2022koncert LUKE LOVREKOVICA web

Glazbeni kamp 2022 – koncert Luke Lovrekovića

Zbog nepredviđenih okolnosti, nastup Filipa Miškovića na ovogodišnjem Glazbenom kampu 2022 je otkazan i umjesti njega nastupit će izniman gitarist Luka Lovreković.

Iznimna nam je čast što je Luka pristao i zaista učinio veliku uslugu te se ovako u zadnji tren uspio organizirati i prihvatitio gostovanje na otvornom koncertu našeg kampa. Svi koji budu prisustvovali koncertu moći uživati u vrhunskom muziciranju gitarista svjetske klase.

Početak koncerta je predviđen u 19 sati a održat će se na Placi u Milohniću, odnosno u slučaju lošeg vremena u prostorima Društvenog doma u Milohniću.

Ulaz na koncert je besplatan!

BIOGRAFIJA

Luka Lovreković, rođen 1995. godine, počeo je svirati gitaru u dobi od 8 godina. Diplomirao je 2019. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Krešimira Bedeka. Nakon studija u Zagrebu, upisuje se na Kunstuniversitat Graz gdje studira u klasi Lukasza Kuropaczewskog.

Pohađao je majstorske tečajeve renomiranih gitarista poput Manuela Barrueca, Lukasza Kuropaczewskog, Xhevdeta Sahatxhije, Carla Marchionea, Petrita Çekua, Paola Pegorara, Zorana Dukića, Judicaëla Perroya, Lorenza Michelija i drugih.

Od ranog početka glazbene karijere bio je uključen u mnoga kulturna događanja i koncerte u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je brojnih nagrada na natjecanjima u Hrvatskoj, Belgiji, Bugarskoj, Njemačkoj, Italiji, Poljskoj, Španjolskoj, Portugalu te Nizozemskoj na festivalima poput Andres Segovia u Velbertu, Viseu guitar festival, Groningen guitar festival, Brussels guitar festival, Papandopulo natjecanju itd.

Dobitnik je “Oskara znanja” 2017. godine od Ministarstva znanosti i obrazovanja u Hrvatskoj za svoja umjetnička dostignuća, Dekanove nagrade 2019. godine od Muzičke akademije u Zagrebu te zahvalnice grada Križevaca za 2021. godinu. Također je pobjednik natjecanja u organizaciji Muzičke akademije u Zagrebu i Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj za najboljeg izvođača španjolske glazbe 2016. godine. Od iste godine, zajedno s gitaristima Lovrom Peretićem i Ivanom Šimatovićem, član je nagrađivanog Tria Evocacion.

Zaposlen je kao asistent na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu.

********

Kompletne informacije o svim programima, terminima održavanja, uvjetima i načinima održavanja Glazbenog kampa  2022 možete pronaći na našim web stranicama na adresi www.muzikaukoracima.hr/glazbeni-kamp

KONTAKT

Udruga Muzika u koracima – MooK
Brzac 97
51 500 Krk

M: +385 91 975 4064 (Slađana Čolović)
M: +385 91 203 0855 (Eni Molnar Božić)