Bozicni koncert 2022 1080 × 1080

Božićni koncert udruge MooK – prezentacija naučenog i najava radionica u 2023. godini

Otok Krk, 14. prosinca 2022.  – U organizaciji udruge Muzika u koracima– MooK na otoku Krku u mjestu Milohnići (Društveni dom Milohnić poznat pod nazivom „stara škola“) 18. prosinca s početkom u 12 sati održat će se ‘Božićni koncert’ polaznika glazbenih i baletnih radionica udruge.

Već tradicionalno, završetak godine polaznici radionica udruge MooK proslavljaju organizacijom koncerta u predblagdansko vrijeme čime se na najbolji način predstavljaju lokalnoj zajednici ali ujedno i demonstriraju naučeno u proteklom periodu. Ovogodišnji Božićni koncert po prvi puta će uključiti i polaznike baletnih radionice čiji nastup će zajedno s polaznicima radionica gitare, klavijatura, bubnjeva, mandoline i harmonike ovo blagdansko vrijeme sasvim sigurno učiniti još ljepšim svima onima koji se 18. prosinca u 12 sati nađu u Društvenom domu Milohnići (‘Stara škola’).

Prosinac je u pravilu vrijeme kada se osvrćemo na cjelokupnu godinu i podvlačimo crtu ispod ostvarenog. U tom predblagdanskom svođenju računa, mi se s velikim osmjehom na licu osvrćemo na protekli Glazbeni kamp 2022, na nove radionice i značajno povećanje mentorskog kadra. Po prvi puta na otok smo doveli vrhunske instruktore baleta koji su svoje individualne i skupne radionice osmislili tako da svatko željan plesa može pronaći nešto za sebe,  započeli smo stvaranje vokalnog ansambla uz vodstvo jednog od najboljih voditelja zborova, instrumentima smo dodali i toliko željenu harmoniku, a mentorski tim je pojačan novim snagama čime smo povećali broj individualnih i grupnih radionica.

Ne samo količinom već i kvalitetom unaprijedili smo značajno sve naše radionice te sa sigurnošću možemo tvrditi da su neke od njih vjerojatno najbolje što pojedinac može učiniti za sebe i svoj individualan razvoj.  Na najbolji mogući način dokazali smo da vrhunska edukacija i kultura ne moraju biti rezervirani samo za velik središta već dapače, mogu jednako ako ne i bolje egzistirati i djelovati i u malim sredinama tvoreći kulturne zamašnjake razvoja.

U novu 2023. godinu krećemo puni elana i želje za radom te pozivamo sve koji do sada već nisu a imaju interes u nekoj od naših radionica, da se prijave i sa svima nama 10. siječnja 2023.  pokrenu se i učine najbolje za sebe.

Zahvaljujemo Gradu Krku i TZ grada Krka na potpori u organizaciji koncerta.

 

Naše radionice za 2023.

Radionice su podijeljene u tri kategorije: Glazbene radionice, Plesne radionice i Pokreni se uz glazbu.

Glazbene radionice

Uz već od prije poznate Glazbene radionice Music star(t), Gitara je zakon!, Crno bijeli svijet, Mandolina, Uhvati ritam (podsjećamo da za sve polaznike radionice Uhvati ritam koji zbog prirode instrumenta nemaju uvjete za vježbanje kod kuće, imamo opciju besplatnog korištenja naših prostora i instrumenata dva puta tjedno), Nikad nije kasno od ove godine do lipnja 2023. možete pohađati i dvije nove radionice pod nazivima Harmonika na najjače! i Vokalni ansambl „MOOK“

Harmonika na najjače! je predviđena za sve uzraste od 6 godina na više i izvodi se kao individualna nastava gdje svaki polaznik radi s mentorom jednom tjedno po 60 minuta.

Mentor koji će polaznicima otkriti sve tajne harmonike je izvrsni Ante Mamula, univ. bacc. mus.

Glazbena radionica Vokalni ansambl „MOOK“ pod vodstvom iznimnog Davora Juretića, mag. mus. Predviđena je za sve uzraste od 12 godina na dalje. U grupnim radionicama koje će trajati 90 minuta svaki tjedan, prolazit će se kroz zajedničko muziciranje – jednoglasno i višeglasno pjevanje, osnove vokalne tehnike – rad na pravilnoj upotrebi glasa, izvođenje i interpretacija skladbi različitih žanrova i stilova uz stručno vodstvo, pjevanje i pokret – uvježbavanje i rad na koordinaciji pokreta uz pjevanje.

Plesne radionice

Kompletno nova kategorija radionica u 2022./2023. u kojoj će svi zaljubljenici u ples doći na svoje bilo da se radi o onima koji tek otkrivaju svoje afinitete prema plesu ili su već iskusni plesači. Uz iznimne mentore svjetske klase profesora Igora Čupkovića i profesorice Cristina-Bianca Lukanec svi polaznici spoznat će sve tajne umjetnosti plesa ili dodatno unaprijediti svoje postojeće znanje. Kao i kod svih drugih kategorija  naših radionica i ovdje smo vodili računa da u radionice uključimo gotovo sve uzraste. Prva plesna radionica iz ove kategorije zove se Individualna radionica PLEŠEM! je namijenjena svim onim pojedincima koji žele plesati, već su plesali ili se prvi put susreću s plesom.

Cilj radionice je upoznati polaznika s baletnom umjetnošću i osnovama klasičnog baleta. Polaznici ove radionice kroz individualizirani pristup prilagođen njima, njihovim sposobnostima i afinitetima otkrivaju ljepote i čari baleta i plesa. Individualno vođene radionice prilagođene svakom ponaosob omogućuju polazniku da se upozna s baletom i plesom te svojim tempom nauči i savlada pravilno izvođenje baletnih koraka. Bitno je naglasiti da predznanje iz baleta ili neke druge vrste plesa nije potrebno.

Za djecu vrtićkog i predškolskog uzrasta osmišljena je plesna radionica pod nazivom Baletna čarolija. U njoj će djeca uzrasta od 4 do 6 godina upoznati se sa svijetom baletne umjetnosti kroz osnovne kombinacije različitih plesnih oblika. Prilagođenim programom polaznici stječu radne navike i disciplinu te razvijaju plesne i glazbene vještine. Polaznici ove radionice razvijaju svijest o sebi i drugima, uče biti dio grupe i kako funkcionirati u grupi gdje su svi različiti, a dio jedne cjeline.

Za one malo starije, od 1. do 4. razreda osnovne škole, plesna radionica Koraci u muzici približit će im baletnu umjetnost. Učenjem klasičnog baleta se uče posebni baletni koraci koji predstavljaju „abecedu“ baleta. Savladavanjem baletnih koraka polaznici stječu sposobnosti samostalnog kreiranja malih plesnih kombinacija na glazbenu pratnju.

Baletna radionica kod svojih polaznika razvija kreativnost, koordinaciju pokreta, izvođačku tehniku, vještine, izdržljivost, pomaže skladnom fizičkom razvoju, kako se na glazbu izraziti pokretom te poštivanju različitosti i toleranciji.

Nastava baleta u ovoj plesnoj radionici se izvodi uz klavirsku pratnju i/ili klasičnu glazbu što polaznicima radionice omogućuje da se pored baletne umjetnosti upoznaju i s glazbenom umjetnošću.

Pokreni se uz glazbu

Prošle godine osmišljena i pokrenuta plesna radionica pod vodstvom Kristine Bajčić pokazala se kao puni pogodak. Ova radionica sastoji se od 3 programa pod nazivima: Muzika kroz korake elana, Nikad nije  kasno za vitalnost i Jaki izvana – jači iznutra osmišljenim i prilagođenim godinama starosti polaznika pa su tako radionica Muzika kroz korake elana i Jaki izvana – jači iznutra namijenjene svima od 18+ godina starosti dok je radionica Nikad nije kasno za vitalnost za sve starije od 60 godina.

Sve radionice odvijat će se u periodu do lipnja 2023. godine.

Sve dodatne informacije zainteresirani mogu pronaći ovdje: muzikaukoracima.hr odnosno, pozivom ili pisanjem na dolje navedene brojeve telefona i e-mail adrese.

KONTAKT

Udruga Muzika u koracima – MooK
Brzac 97
51 500 Krk

M: +385 91 975 40 64 (Slađana Čolović)
M:
+385 91 203 08 55 (Eni Božić Molnar)

E: udruga.mook@muzikaukoracima.hr
W: www.muzikaukoracima.hr