Antonio Rumenović, prof.

Antonio Rumenović, akademski glazbenik gitarist i profesor gitare

Rođen je 1983. g. u Varaždinu gdje i radi u glazbenoj školi. Od 2016. godine radi i u glazbenoj školi “Bonar” u Zagrebu. U Varaždinu je završio osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi prof. Morena Vincekovića, a akademiju “Ino Mirković” u Lovranu upisuje 2001. godine u klasi prof. Carla Marchionea i asistenta Nene Munitića. Diplomirao je 2005. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Istvana Romera.

Magisterij i postdiplomski studij u „Hogeschool vor Muzik“ na Conservatoriumu u Maastrichtu, Nizozemska, upisuje 2006. godine. Magistrirao je 2008. god. u klasi prof. Carla Marchionea.

Kao solist i kao član komornog ansambla nastupao je diljem Hrvatske i u inozemstvu (Nizozemska, Italija, Austrija, Mađarska, Srbija, Slovenija i Makedonija). Od 2011. god. član je komornog ansambla “Laurum” s kojim izdaje prvi nosač zvuka pod imenom “Laurum” na kojem se nalaze autorske kompozicije članova ansambla. Nakon što je diplomirao 2005. godine zapošljava se u Umjetničkoj školi “Fortunat Pintarić” u Koprivnici gdje je radio do 2019. godine.

Kao pedagog postigao je zapažene uspjehe sa svojim učenicima na državnim i međunarodnim natjecanjima te je za svoj rad višestruko nagrađivan od grada Koprivnice za najboljeg učitelja godine. Nagradu Agencije za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu Obrazovanja, znanosti i športa RH za izvrsne rezultate u radu s učenicima dobiva za školske godine 2010./2011. i 2014./2015..

Bio je glavni je predavač u Ljetnoj školi gitare Koprivnica od 2011. do 2018. godine koju je pohodilo preko 120 polaznika. Od 2014. jedan je od predavača na zimskoj školi gitare u Solinu. Od 2011. pojavljuje se kao član žirija na raznim gitarističkim natjecanjima (Zagreb Guitar Festival,  Festival Internacinal de Gutarra Guimaraes, Omin Guitar Fest, Enrico Mercatali Gorizia, Tremolo Skopje, Sarajevo International Guitar Festival, Guitar Art Beograd, Porečki Tirando, Pula Guitar Fest, Sonus Križevci, …). Član je Hrvatske udruge gitarista i pedagoga, Hrvatske glazbene unije i udruge “Glazbeni centar Musicorum”.

Jedan od osnivača i dopredsjednik udruge gitarista klasične gitare “Allegro” Koprivnica koja je djelovala od 2010. do 2019. godine. Redovito drži majstorske tečajeve u Hrvatskoj i inozemstvu te predavanja na stručnim skupovima u organizaciji agencije za odgoj i obrazovanje.

Od 2017. godine vrši dužnost koordinatora natjecanja „EuroStrings – European Guitar Festival Collaborative“, projekta pod pokroviteljstvom europske unije koji uključuje gitarističke festivale iz 17 zemalja članica.

Od 2016. godine vrši dužnost koordinatora natjecanja “Zagreb Guitar Festivala”.

Slađana
Čolović
mag.mus.

Slađana Čolović je akademska glazbenica i profesorica gitare sa više od 15 godina iskustva rada u glazbenim školama. Odgojila je brojne generacije od kojih su neki nastavili istim putem te je na to izuzetno ponosna.

Svako dijete koje je podučavala ostavilo je traga i prekrasnih uspomena.
Učitelj je poziv, ne samo posao. Ljubav prema glazbi je najvažniji zadatak koji prenosimo na naše učenike.

Kroz godine rada sa svojim učenicima ostvarila je mnogobrojne nastupe, osvojila nagrade, sudjelovala u različitim projektima klasične i suvremene glazbe.

Trenutno radi u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci.

Svira u različitim komornim sastavima i bendovima te ostvaruje zapažene nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu.

Davor
Juretić
mag.mus.

Davor Juretić osnovnu i srednju glazbenu školu završava u Rijeci. Glazbeno obrazovanje nastavlja pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje 2014. godine stječe naslov: magistar muzike – profesor teorijskih glazbenih predmeta.

Umjetničku karijeru započinje 2005. godine još kao učenik.

Trenutno umjetnički vodi MPZ liječnika Rijeka, vokalnu skupinu KUD-a „Zvir“ i Djevojački zbor u Srednjoj glazbenoj školi. Sa svojim zborovima ima niz nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, ostvaruje zapažene rezultate te je dobitnik brojnih nagrada i priznanja.

Kao voditelj zbora i dirigent usavršavao se kod priznatih umjetnika. Osim umjetničke karijere posebnu pozornost posvećuje kulturnom menadžmentu te produkciji. Bio je višegodišnji član organizacijskog odbora festivala „Grobnički tići kantaju“.

Od 2014. godine radi u SŠ Andrije Ljudevita Adamića u Rijeci, a od 2015. i u GŠ Ivana Matetića Ronjgova Rijeka.

Neno Munitić

Neno Munitić magistar glazbene umjetnosti i prof. gitare

Nakon osvajanja 1. apsolutne nagrade na 8. međunarodnom gitarističkom natjecanju “Citta di Casarza Ligure” 2002. god. Italija, nastupa kao solista, te kao član raznih komornih ansambala širom Europe.

Posljednjih 30 godina bavi se intezivno pedagoškim radom u nekoliko država na raznim ustanovama. Radio je i kao asistent prof. Carla Marchionea pri Visokoj školi za glazbenu umjetnost “Ino Mirković” u Lovranu a potom i kao Viši predavač na istoj ustanovi. Posljednjih destak godina radi kao učitelj u OGŠ “Lovro pl. Matačić” u Omišu te kao nastavnik u SGŠ “Makarska“.

Njegovi studenti i učenici su osvojili više od 70 prvih apsolutnih nagrada na međunarodnim i državnim natjecanjima. Zbog uspjeha u pedagoškom radu dobitnik je brojnih priznanja od državnih institucija vezanih za obrazovanje a posljednjih nekoliko godina i specijalnih nagrada kao mentor učenika koji su osvojili “Oskare znanja” zbog osvajanja 1. mjesta na državnim natjecanjima u različitim solističkim i komornim kategorijama.

Uz pedagoški rad bavi se i skladanjem, te uz popularnu i scensku glazbu sklada djela za gitaru, te razne komorne ansamble. Osobito zasluge je dobio za ostvarenje uspješnog međunarodnog gitarističkog festivala “Omis Guitar Fest“.

Redovno održava majstorske radionice te djeluje kao predsjednik i član žirija na brojnim međunarodnim natjecanjima Gorizia (Italija), Pleven guitar fest (Bugarska), Sarajevo guitar fest  (BiH), Zruč nad Sazavou ( Češka republika), Bale (Hrvatska), Montenegro guitar fest (Crna Gora), Tirana guitar fest (Albanija), Skopski tremolo (Makedonija), itd.

Ivan Pešut

Ivan Pešut, profesionalni studijski glazbenik, autor, producent te live-performer

Ivan Pešut rođen je 1983. godine u Rijeci. Gitara je njegov primarni instrument, a kao glazbeni profesionalac djeluje od svoje petnaeste godine te je tijekom svih tih godina sudjelovao na brojnim domaćim i inozemnim snimljenim izdanjima te koncertima u regiji i inozemstvu, paralelno studirajući te stekavši zvanje profesora njemačkog jezika i književnosti te profesora informatike.

Četverostruki je dobitnik strukovne nagrade STATUS. Tri puta za najboljeg svirača električne i akustične gitare za koju je od 2008. svake godine među najistaknutijim nominiranim instrumentalistima, te za 2019. u posebnoj kategoriji „Najbolji fusion glazbenik“. Kao instrumentalist ili aranžer/producent je sudjelovao na mnogim izdanjima nagrađenim najprestižnijom diskografskom nagradom Porin, dok je za 2020. godinu s albumom „Timeline“ osvojio Porin za najbolji instrumentalni album (2 nominacije: za najbolji instrumentalni album te najbolju instrumentalnu izvedbu za skladbu „Phoenix“).  2021. nominiran je u 7 kategorija nagrade Porin.

1999. godine postaje dobitnikom prve nagrade na natjecanju solo gitarista za najboljeg rock gitaristu grada Rijeke „Zlatna distorzija“. 2009. dobiva nagradu „Fender“ Mega muzike / Art centra u kategoriji najperspektivnijeg mladog glazbenika.

Od 2002. često je u ulozi člana raznih televizijskih ili festivalskih orkestara (Porin, Zagrebački festival, Festival dalmatinske šansone, Olja’zz band, Orkestar prof. Vladimira Babina, Aurea fest i drugih).

Glazbeno-pedagoškim radom bavi se od 2009. godine kao mentor gitare te voditelj tečaja grupnog muziciranja. 2015. godine započinje projekt glazbenih radionica pod pokroviteljstvom Hrvatske glazbene unije – „Back To School“ / „Glazbenici u klupama“ u suradnji s nekoliko srednjih škola, te uz potporu grada Rijeke i PGŽ. Od 2019. godine počinje održavati redovita glazbena predavanja „Temeljni koncepti aranžiranja i improviziranja“ u srednjoj Glazbenoj školi Ivan Matetić Ronjgova u Rijeci te povremena kao što je predavanje na Filozofskom fakultetu u Rijeci „Glazba kao jezik – temeljni koncepti improvizacije“ ili Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji.

Od 2014. godine član je Glavnog odbora Hrvatske Glazbene Unije, a od 2015. godine i Hrvatske Udruge Istaknutih Glazbenika (HUIG), a 2018. godine izabran je za predsjednika Hrvatske glazbene unije (podružnica Rijeka) te za predsjednika Glavnog odbora Hrvatske glazbene unije (na nacionalnom nivou).

2019. godine postaje članom upravnog odbora Hrvatske udruge istaknutih glazbenika (HUIG).

Zelda Bašić, univ. bacc. praesc. educ.

Zelda Bašić rođena je 2001., a već u ranom djetinjstvu pronašla je glazbu kao jedno od glavnih područja njezinog interesa. S četiri godine počinje svirati blok flautu u Glazbenom studiju Oz, a nakon toga upisuje osnovnu glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci u klasi profesorice Slađane Čolović. Nakon završene osnovne škole upisuje i srednju glazbenu školu te po završetku stječe zanimanje glazbenik gitarist.

Od uvijek je znala da ju zanima rad s djecom, neovisno u kojem području. Nakon završetka srednje škole upisuje Učiteljski fakultet, smjer Rani i predškolski odgoj i obrazovanje te uspješno ga završava čime stječe naziv sveučilišni prvostupnik ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Trenutno studira na diplomskom studiju na istom fakultetu te smjeru.

Tijekom svojeg studiranja pronašla je najveće veselje kroz rad s djecom upravo u području glazbe. Vodila je glazbene radionice za djecu predškolske dobi, dječji zbor te radi kao učiteljica na tečaju iz gitare.

Ana Horvat, univ.bacc.paed.

Ana Horvat, studijska glazbenica, aranžersko-scenografski dizajner i sveučilišna prvostupnica ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Rođena je 1991. godine u Bjelovaru. Završava Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova te Školu za primijenjenu umjetnost u Rijeci, a nakon toga Učiteljski fakultet, smjer Rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Od 2014. do 2023. godine radi kao odgajateljica djece rane i predškolske dobi u dječjem vrtiću. Vodi verificirani glazbeni program u Dječjem vrtiću „Poneštrica“. Intenzivno se bavi pedagoškim radom u području umjetnosti i vodi brojne glazbene, likovne, kreativne i edukativne radionice.

Glazbeni put započinje u osnovnoj školi, pohađajući zbor Osnovne škole Vladimir Nazor Rovinj u sklopu kojeg nastupa kao solistica. Nastupa na raznim manifestacijama i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu (Grobnička Skala, Melodije Istre i Kvarnera, Čansonfest, Nazorov mikrofon, Countryfestivalen Seljord, Country Bauska, Muenzbach Country Festival, CountryStopa Dudince).

2011. godine na festivalu Grobnička Skala dobiva nagradu za najbolju interpretaciju, te na poznatom festivalu MIK 2012 dobiva nagradu za najbolju debitanticu. Do 2014. godine je članica vokalno-instrumentalnog sastava „Intermezzo“ s kojim nastupa u brojnim glazbeno-scenskim djelima, od kojih je najzapaženiji bio „Dragi moji“ na Kastafskom kulturnom letu 2013. Sudjeluje kao vokal u mjuziklima “Chicago na Kantridi” (2013.) i “Briljantin na Kantridi” (2014.). Od 2013. do 2016. godine članica je benda „Crooks & Straights“ s kojima nastupa diljem Europe na festivalima country glazbe te je s istim bendom snimila i album pod nazivom „Way Out of Town“. Surađuje s bendom “Atmospheric” na nekoliko pjesama snimanjem vokala i oblikovanjem video spotova (“Možda”, “To ipak nismo ti i ja”, “Park bez lišća” ). Redovito nastupa u sastavu SoundArt Duo i članica je benda „Westen Express“ s kojim nastupa kao glavni vokal na festivalu MIK 2017.

Igor Čupković, prof. baleta

Igor Čupković je svoj baletni put započeo u Baletnom studiju Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Završio je srednju baletnu školu na Konzervatoriju za glazbu i balet u Ljubljani. Od 2004. do 2014. kao baletan je plesao (radio) u HNK Split, Slovenskom narodnem gledališču Opra in balet Ljubljana i Narodnom pozorištu u Beogradu.

U svojim matičnim kazališnim kućama je sudjelovao u cjelokupnom baletnom repertoaru od velikih klasičnih baletnih djela do suvremenog repertoara kao član ansambla i solista.

Predstave: Labuđe jezero, Don Quijote, Bajadera, Orašar, Romeo i Julija, Ples Kadeta, Kraljica Margo, Trnoružica, Gisele, Dama s kamelijama, Đavo u selu, Ko to tamo peva, Jesenje cvijeće, Interval, Viva la vida, Plesovi Erosa, „Six dances“ i „Step lightly“, Aida, Nabucco, Carmen, La Traviata, Zaljubljen u tri naranče, Ero s onoga svijeta, Oluja i brojne druge.

Gostovanja: Crna Gora, Bosna i Hrecegovina, Slovenija, Italija, Grčka, Rumunjska, Španjolska, Columbija i Meksiko. Kao član ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu je dobitnik nagrade „Dimitrije Parlić“ koju dodjeljuje Udruženje baletskih umetnika Srbije za umjetnička i tehnička dostignuća za predstavu „Six Dances & Step Lightly“.

Od 2015. godine do danas radi na mjestu učitelja klasičnog baleta u Osnovnoj školi za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica u Rijeci, gdje je i 2017. godine postao pročelnik za klasični balet.

Od listopada 2019. do prosinca 2020. je radio na Konzervatoriju za glazbu i balet u Ljubljani kao nastavnik klasičnog baleta. 2021. godine je diplomirao na KGBL-u (Konzervatoriju za glazbu i balet Ljubljana) smjer viši baletni plesač.

Trenutno je apsolvent baletne pedagogije na Akademiji Alma Mater Europaea u Ljubljani.

Tijekom godina je sa svojim učenicima sudjelovao na brojnim smotrama i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, a na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima osvajao brojne nagrade.
Kao član Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga je izabran u tročlano povjerenstvo za izradu propozicija u kategoriji klasični balet za 61. županijsko i državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa koje je će se održati 2023. godine.

Ljubav prema baletnoj umjetnosti i baletnoj pedagogiji mu je neprekidna inspiracija za konstantna/stalna usavršavanja na njegovom profesionalnom putu.

Sergej Božić, glazbenik pjevač

Sergej Božić rođen je u Rijeci 28.05.2004.godine. Od najranijeg djetinjstva glazba mu je pokretač, a pjevanje posebna ljubav.

Ozbiljnije se počinje baviti pjevanjem s 11 godina na nagovor tadašnje razrednice Svjetlane Vukić, te se prijavljuje na RTL show „Zvjezdice“ gdje postiže odlične rezultate. Nakon toga nastupa na mnogim dječjim festivalama te ostvaruje zapažene rezultate i osvaja nagrade.

Završio je osnovnu glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, smjer gitara u klasi prof.  Slađane Čolović te nakon toga srednjoškolsko obrazovanje nastavio u istoj školi kao solo pjevač u klasi prof. Ingrid Haller. Kroz srednju školu pohađa razne seminare i natjecanja te također postiže odlične rezultate na nacionalnoj razini. Maturirao je 2023. godine te stekao zvanje glazbenik – pjevač.

Voli moderno i klasično pjevanje te uspješno kombinira oba pravca. Želja mu je prenijeti do sada stečeno znanje na mlađe naraštaje te ih potaknuti da slijede svoje snove.

Zvonimir Radišić,
mag.ing.el.,mag.mus.

Zvonimir Radišić rođen je u Rijeci 8.5.1991. godine. S devet godina kreće na prve satove gitare te 2009. godine završava srednju glazbenu školu “Ivan Matetić-Ronjgov” u klasi prof. Nikole Jedrlinića. U svibnju 2016. završava školovanje na Tehničkom fakultetu u Rijeci – smjer elektrotehnika i stječe titulu magistar inženjer elektrotehnike. U lipnju 2020. je diplomirao na jazz odsjeku akademije “Gustav Mahler Privatuniversität für Musik” u Klagenfurtu (Austrija), klasa prof. Thomas Wallisch. U siječnju 2023. završava dvogodišnji master studij na istoj akademiji, “Masterstudium Musikalische Aufführungskunst”- Jazz Gitarre (prof. Agostino Di Giorgio i prof. Primus Sitter) te “Jazzkomposition & Arrangement” – Wahlfach (prof. Reinhold Pleschberger-Schmölzer). Tijekom školovanja osvojio je brojne nagrade i priznanja na državnom te međunarodnom nivou. Nakon završetka obrazovanja u klasičnoj glazbi kreće na satove modernog sviranja gitare kod Ivana Pešuta. Pohađao je seminare, individualne satove te glazbene radionice kod priznatih hrvatskih i svjetskih gitarista (Jonathan Kreisberg, Charles Altura, Russ Spiegel, John Stowell, Alessio Menconi, Vlatko Stefanovski, Miroslav Tadić, Primož Grašič, JanSturiale, Jani Moder, Elvis Stanić, Darko Jurković-Charlie, Ivan Pešut, Zoran Majstorović, Spartaco Črnjarić). U kolovozu 2022. objavljuje svoj debitantski autorski album, Zvonimir Radišić Trio „NewHorizons“ , zajedno sa Henry Radanović na kontrabasu, Tonči Grabušić na bubnjevima te gošće na albumu su članice Vortex Strings gudačkog kvarteta. Diskografska kuća Croatia Records objavila je album. Osim audio izdanja, na ovom dvostrukom izdanju objavljen i videozapis sa snimanja u Blu-ray formatu. U veljači 2023.nominiran je zaglazbenu nagradu Porin u tri kategorije:
-Najbolji album jazz glazbe
-Najboljiaranžman
-Novi izvođač godine
Redovno nastupai kao član sljedećih sastava: Henry Radanović Quartet, Vedran Ružić Trio, Dino Ivelja Quartet, Denis Razz Adjustable Group te Aldo Foško Collective.

Ivana Marčelja, prof. savjetnik

Ivana Marčelja rođena je u Rijeci 1984. godine. Pohađala je Osnovnu školu „Sveti Matej“ Viškovo, a istodobno i Osnovnu glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova Rijeka. Po završetku osnovne škole upisala je srednju glazbenu školu. 2003. godine upisuje studij Muzičke akademije u Zagrebu na kojem je diplomirala 2007. godine na odsjeku za profesora glazbene kulture. Od 2008. godine radi u svojoj struci kao nastavnik glazbene kulture i voditelj zborova i skladateljskih radionica u školama „Drago Gervais“, „Klana“ i „Sveti Matej“ Viškovo, a od 2019. godine profesor je teorijskih glazbenih predmeta u GŠ Ivana Matetića Ronjgova Rijeka. Još od školskih dana pokazivala je sposobnost i zanimanje za glazbu. Sudjelovala je na brojnim dječjim festivalima na kojima je bila nagrađivana kako od žirija tako i od publike. Niz sudjelovanja i uspjeha nastavila je i na renomiranim festivalima njegujući čakavski izričaj i glazbu. Izdaje dva nosača zvuka na čakavštini, a 2008. godine u sklopu Kastafskog kulturnog leta uz pratnju orkestra izvodi glazbeni program „Mojoj vile“ kojim publici s poznatim gostima – imenima čakavske scene predstavlja istoimeni CD. Ljubav prema čakavštini i tradiciji, ali i duhovnoj glazbi prenosi i na učenike kao voditeljica školskih zborova, župnog zbora „Nebeske iskrice“ i čakavsko-glazbenih radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Sa solistima i zborovima godinama uspješno sudjeluje na županijskim, državnim i međunarodnim projektima i natjecanjima. Na glazbenim festivalima nemali broj puta sudjelovala je kao nagrađeni autor glazbe skladbama namijenjenim zborovima i solistima pod njenim vodstvom. Posebno je veseli i ispunjava uključivanje u humanitarne programe i organizacije, od kojih se na razini Hrvatske ističu projekti „Samo je nebo granica“ i „Vidimo sE“ u organizaciji Udruge za sindrom Down – Rijeka 21 koji potiču na inkluziju i senzibilizaciju društvene zajednice prema osobama s poteškoćama.

Margareta Peršić

Margareta Peršić živi i radi u Zagrebu gdje je 2000. g. završila Pedagošku akademiju na temu „Priča, slika, slikovnica“. Proteklih tridesetak godina živi umjetnost. Slika, piše, ilustrira, oblikuje igračke i lutke, stvara slikopise i lutkoslike, izrađuje scenografije, oblikuje interijere, režira i izvodi predstave. Sudjelovala je na mnogim pedagoškim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu, te vodila brojne lutkarske, dramske, pripovjedne i likovne radionice.

Kao pripovjedačica, izvodi pripovjedne predstave u kulturnim i odgojno- obrazovnim ustanovama, na vjenčanjima, krovovima, sprovodima, spiljama, raznim festivalima, manifestacijama te kao vanjska suradnica Školske knjige na književnim susretima. Članica je HZSU-a, HDLU-a, ULUPUH-a te HCDO-a. Imala je četrdeset i tri samostalne, te sudjelovala na devedeset grupnih izložbi. Ilustrirala je devetnaest slikovnica, od toga jednu autorsku i višestruko je nagrađivana za svoj rad. 2017. g. diplomirala je na institutu za waldorfsku pedagogiju u Zagrebu (Iwp). Ovog trena izašla joj je prva ilustrirana zbirka poezije pod nazivom Brodarica, koja kreće na ljetnu promociju uz izložbu pod istoimenim nazivom. Zbirka je 2023. proglašena suvenirom grada Krka.

David Petrović

David Petrović je glumac-lutkar, nositelj glavnih uloga u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka od 2006.g. Stručno usavršavanje završio je u Charleville Mezieresu(Francuska) 2011.g. Godine 2019. u Galwayu sudjeluje na radionici multisenzornog kazališa pod nazivom “Hear Our Voice” umjetnika Tima Webba. U produkciji GKL Rijeka postavio je četiri autorske predstave, “Palačinka mog života”, “Beba Bebač”, “Trsatski zmaj” i “Mrljek i Prljek”. Dobitnik je 20 strukovnih nagrada za animaciju, glumu i dramatizaciju na festivalima “SLUK”, “PIF”, “Mali Marulić”, “Assitej” i “Zlatna iskra(SRB)”. Scenarist, redatelj i producent prvog riječkog dugometražnog rock filma “Yunaci rocka” koji je svoju premijeru imao na 69. Pula film festivalu 2022. godine, te nakon toga još 15 projekcija diljem Hrvatske. Autor je kratkometražnog filma “Klaun” koji je na 45. KRAFU 2014. nagrađen za najbolji film po ocjeni publike i za najbolju kameru. Za svoj debitantski glazbeni spot “Raindrop shadow” grupe Sunshine Madness u tehnici stop animacije osvaja nagradu na Ri Rocku 2018. Autor i redatelj 4 predstave za odrasle u produkciji Ri Teatra, od kojih su “Smrad” i “Dnevnik nogometaša” nagrađeni kao najbolje predstave po ocjeni publike. Godine 2017. ostvaruje suradnju s umjetničkom organizacijom “Studio Maraton” s autorskim projektom “Magic Musical” koji je izveden u dvorani “Vatroslav Lisniski” i u TMP Pibrac(Francuska). Sinkronizirao je 2 animirana filma u produkciji “Rijeka sporta”. Surađivao s Erste bankom kao animator za reklamni spot, s Novom tv kao glumac u dokumentarnoj emisiji “Potraga” i na HRT snimao dječju lutkarsku emisiju “Doktorica Zdravka”. Za potrebe glasovnih reklamnih spotova surađuje s Radio Korzom. Osim lutkarstva kao primarne djelatnosti bavi se glumom, režijom, pisanjem scenarija te filmskom umjetnosti.

Valnea Žauhar

Valnea Žauhar rođena je 1985. godine. Završila je Srednju glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova (klavir i teorijski smjer), a diplomirala je i doktorirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Zaposlena je na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci gdje predaje kolegije iz eksperimentalne i kognitivne psihologije. Na Muzičkoj akademiji u Puli predaje kolegije iz psihologije glazbe. U istraživačkome se radu između ostalog bavi pamćenjem notnog teksta i navikama slušanja glazbe. Održava glazbene radionice za djecu s teškoćama u razvoju pri Glazbenoj udruzi A. Jug Matić u Rijeci.

hrCroatian