Mentori koji sudjeluju na Glazbenom kampu 2023 vrhunski su stručnjaci te poznati i priznati muzičari i edukatori u svom području djelovanja.

Njihove biografije najbolje govore o iznimnoj kvaliteti radionica koje se održavaju na Glazbenom kampu 2023.

prof. Antonio Rumenović
prof. Antonio Rumenović

prof. Antonio Rumenović

Antonio Rumenović, akademski glazbenik gitarist i profesor gitare

Rođen je 1983. g. u Varaždinu gdje i radi u glazbenoj školi. Od 2016. godine radi i u glazbenoj školi “Bonar” u Zagrebu. U Varaždinu je završio osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi prof. Morena Vincekovića, a akademiju “Ino Mirković” u Lovranu upisuje 2001. godine u klasi prof. Carla Marchionea i asistenta Nene Munitića. Diplomirao je 2005. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Istvana Romera.

Magisterij i postdiplomski studij u „Hogeschool vor Muzik“ na Conservatoriumu u Maastrichtu, Nizozemska, upisuje 2006. godine. Magistrirao je 2008. god. u klasi prof. Carla Marchionea.

Kao solist i kao član komornog ansambla nastupao je diljem Hrvatske i u inozemstvu (Nizozemska, Italija, Austrija, Mađarska, Srbija, Slovenija i Makedonija). Od 2011. god. član je komornog ansambla “Laurum” s kojim izdaje prvi nosač zvuka pod imenom “Laurum” na kojem se nalaze autorske kompozicije članova ansambla. Nakon što je diplomirao 2005. godine zapošljava se u Umjetničkoj školi “Fortunat Pintarić” u Koprivnici gdje je radio do 2019. godine.

Kao pedagog postigao je zapažene uspjehe sa svojim učenicima na državnim i međunarodnim natjecanjima te je za svoj rad višestruko nagrađivan od grada Koprivnice za najboljeg učitelja godine. Nagradu Agencije za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu Obrazovanja, znanosti i športa RH za izvrsne rezultate u radu s učenicima dobiva za školske godine 2010./2011. i 2014./2015..

Bio je glavni je predavač u Ljetnoj školi gitare Koprivnica od 2011. do 2018. godine koju je pohodilo preko 120 polaznika. Od 2014. jedan je od predavača na zimskoj školi gitare u Solinu. Od 2011. pojavljuje se kao član žirija na raznim gitarističkim natjecanjima (Zagreb Guitar Festival,  Festival Internacinal de Gutarra Guimaraes, Omin Guitar Fest, Enrico Mercatali Gorizia, Tremolo Skopje, Sarajevo International Guitar Festival, Guitar Art Beograd, Porečki Tirando, Pula Guitar Fest, Sonus Križevci, …). Član je Hrvatske udruge gitarista i pedagoga, Hrvatske glazbene unije i udruge “Glazbeni centar Musicorum”.

Jedan od osnivača i dopredsjednik udruge gitarista klasične gitare “Allegro” Koprivnica koja je djelovala od 2010. do 2019. godine. Redovito drži majstorske tečajeve u Hrvatskoj i inozemstvu te predavanja na stručnim skupovima u organizaciji agencije za odgoj i obrazovanje.

Od 2017. godine vrši dužnost koordinatora natjecanja „EuroStrings – European Guitar Festival Collaborative“, projekta pod pokroviteljstvom europske unije koji uključuje gitarističke festivale iz 17 zemalja članica.

Od 2016. godine vrši dužnost koordinatora natjecanja “Zagreb Guitar Festivala”.

prof. Slađana Čolović
prof. Slađana Čolović

prof. Slađana Čolović

Slađana Čolović, akademska glazbenica gitaristica i profesorica gitare

Rođena je 1982. godine u Rijeci gdje je i završila Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova Rijeka. Muzičku akademiju “Ino Mirković” u Lovranu upisuje 2001. godine u klasi prof. Carla Marchionea i asistenta Nene Munitića, a diplomira 2005. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Istvana Romera.

U svom pedagoškom radu ima punih 18 godina radnog iskustva kao profesorica gitare u osnovnoj i srednjoj školi. Trenutno je zaposlena u GŠ Ivana Matetića Ronjgova Rijeka te kao vanjski suradnik Glazbenog odjela OŠ Milan Brozović, Kastav. Tijekom godina osvajala je nagrade s učenicima na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Tijekom svoje karijere, bila je voditeljica glazbene škole Vladimir Nazor u Crikvenici, voditeljica Trožupanijskog stručnog vijeća za učitelje gitare, , pročelnica odjela za gitaru, gudače, mandolinu i harfu u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova Rijeka,  idejni začetnik i organizator projekta glazbene škole naziva GUG (Glazbena u Guveru).

2018.godine bila je suradnik na dječjem festivalu „Neki novi klinci“ kao voditelj festivalskog benda te kao jedan od autora himne festivala i jedne od natjecateljske pjesama.

Svira u različitim komornim ansamblima klasične glazbe te bendovima modernih žanrova. Jedna je od osnivačica udruge Muzika u koracima i Umjetnička voditeljica udruge.

prof. Davor Juretić
prof. Davor Juretić

prof. Davor Juretić

Davor Juretić, profesor teorijskih glazbenih predmeta i glazbene umjetnosti

Nakon završene srednje glazbene škole – usmjerenje klavir i teorijski smjer, na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu završava diplomski studij Teorija glazbe. Još za vrijeme školovanja započinje umjetničku karijeru nastupajući diljem Hrvatske i svijeta. Na susretima zborova osvaja nagrade, a dobitnik je i posebne nagrade za dirigenta 2018. godine.

Bio je višegodišnji član organizacijskog odbora festivala „Grobnički tići kantaju“ te je suautor glazbenog igrokaza „Začarana sopelica“.

Trenutno je nastavnik teorijskih glazbenih predmeta i glazbene umjetnosti. Podučavanjem se bavi i izvan škole zbog čega je stekao iskustvo različitih  pristupa i metoda poučavanja. Autor je udžbenika za glazbenu umjetnost. Velika strast mu je rad s ansamblima, naročito s pjevačkim zborovima s kojima redovito nastupa. Trenutno umjetnički vodi VS KUD-a „Zvir“ i MPZ liječnika Rijeka.

Cjeloživotno učenje i izvrsnost u rezultatima smatra važnim odlikama učitelja i nastavnika, a zadovoljstvo učenika i roditelja jednim od važnih ciljeva poučavanja i odgoja.

Neno 3
Neno Munitić

Neno Munitić

Neno Munitić magistar glazbene umjetnosti i prof. gitare

Nakon osvajanja 1. apsolutne nagrade na 8. međunarodnom gitarističkom natjecanju “Citta di Casarza Ligure” 2002. god. Italija, nastupa kao solista, te kao član raznih komornih ansambala širom Europe.

Posljednjih 30 godina bavi se intezivno pedagoškim radom u nekoliko država na raznim ustanovama. Radio je i kao asistent prof. Carla Marchionea pri Visokoj školi za glazbenu umjetnost “Ino Mirković” u Lovranu a potom i kao Viši predavač na istoj ustanovi. Posljednjih destak godina radi kao učitelj u OGŠ “Lovro pl. Matačić” u Omišu te kao nastavnik u SGŠ “Makarska“.

Njegovi studenti i učenici su osvojili više od 70 prvih apsolutnih nagrada na međunarodnim i državnim natjecanjima. Zbog uspjeha u pedagoškom radu dobitnik je brojnih priznanja od državnih institucija vezanih za obrazovanje a posljednjih nekoliko godina i specijalnih nagrada kao mentor učenika koji su osvojili “Oskare znanja” zbog osvajanja 1. mjesta na državnim natjecanjima u različitim solističkim i komornim kategorijama.

Uz pedagoški rad bavi se i skladanjem, te uz popularnu i scensku glazbu sklada djela za gitaru, te razne komorne ansamble. Osobito zasluge je dobio za ostvarenje uspješnog međunarodnog gitarističkog festivala “Omis Guitar Fest“.

Redovno održava majstorske radionice te djeluje kao predsjednik i član žirija na brojnim međunarodnim natjecanjima Gorizia (Italija), Pleven guitar fest (Bugarska), Sarajevo guitar fest  (BiH), Zruč nad Sazavou ( Češka republika), Bale (Hrvatska), Montenegro guitar fest (Crna Gora), Tirana guitar fest (Albanija), Skopski tremolo (Makedonija), itd.

Ivan Pešut
Ivan Pešut

Ivan Pešut

Ivan Pešut, profesionalni studijski glazbenik, autor, producent te live-performer

Ivan Pešut rođen je 1983. godine u Rijeci. Gitara je njegov primarni instrument, a kao glazbeni profesionalac djeluje od svoje petnaeste godine te je tijekom svih tih godina sudjelovao na brojnim domaćim i inozemnim snimljenim izdanjima te koncertima u regiji i inozemstvu, paralelno studirajući te stekavši zvanje profesora njemačkog jezika i književnosti te profesora informatike.

Četverostruki je dobitnik strukovne nagrade STATUS. Tri puta za najboljeg svirača električne i akustične gitare za koju je od 2008. svake godine među najistaknutijim nominiranim instrumentalistima, te za 2019. u posebnoj kategoriji „Najbolji fusion glazbenik“. Kao instrumentalist ili aranžer/producent je sudjelovao na mnogim izdanjima nagrađenim najprestižnijom diskografskom nagradom Porin, dok je za 2020. godinu s albumom „Timeline“ osvojio Porin za najbolji instrumentalni album (2 nominacije: za najbolji instrumentalni album te najbolju instrumentalnu izvedbu za skladbu „Phoenix“).  2021. nominiran je u 7 kategorija nagrade Porin.

1999. godine postaje dobitnikom prve nagrade na natjecanju solo gitarista za najboljeg rock gitaristu grada Rijeke „Zlatna distorzija“. 2009. dobiva nagradu „Fender“ Mega muzike / Art centra u kategoriji najperspektivnijeg mladog glazbenika.

Od 2002. često je u ulozi člana raznih televizijskih ili festivalskih orkestara (Porin, Zagrebački festival, Festival dalmatinske šansone, Olja’zz band, Orkestar prof. Vladimira Babina, Aurea fest i drugih).

Glazbeno-pedagoškim radom bavi se od 2009. godine kao mentor gitare te voditelj tečaja grupnog muziciranja. 2015. godine započinje projekt glazbenih radionica pod pokroviteljstvom Hrvatske glazbene unije – „Back To School“ / „Glazbenici u klupama“ u suradnji s nekoliko srednjih škola, te uz potporu grada Rijeke i PGŽ. Od 2019. godine počinje održavati redovita glazbena predavanja „Temeljni koncepti aranžiranja i improviziranja“ u srednjoj Glazbenoj školi Ivan Matetić Ronjgova u Rijeci te povremena kao što je predavanje na Filozofskom fakultetu u Rijeci „Glazba kao jezik – temeljni koncepti improvizacije“ ili Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji.

Od 2014. godine član je Glavnog odbora Hrvatske Glazbene Unije, a od 2015. godine i Hrvatske Udruge Istaknutih Glazbenika (HUIG), a 2018. godine izabran je za predsjednika Hrvatske glazbene unije (podružnica Rijeka) te za predsjednika Glavnog odbora Hrvatske glazbene unije (na nacionalnom nivou).

2019. godine postaje članom upravnog odbora Hrvatske udruge istaknutih glazbenika (HUIG).

Ana Kabalin
Ana Kabalin

Ana Kabalin

Ana Kabalin, profesionalna pjevačica, solist i prateći vokal, studijska glazbenica

Glazbeno školovanje: Osnovna glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, smjer klavir

Pjevački put započinje u Putokazima, s kojima surađuje kroz srednju školu. Nakon toga, kreće sa snimanjima pratećih vokala i nizom nastupa na festivalima (Dora, Ema, Zadarfest, Splitski festival, MIK). Nastupala je među ostalim u Londonskom Royal Albert Hallu, Pariškoj Olympiji, Čikaškom House of Blues, te dva puta na Eurosongu.

Kao prateći vokal dugi niz godina surađuje s priznatim domaćim glazbenicima i grupama ( Tereza, Radojka, Oliver, Neno Belan, Tony Cetinski), stalni je član koncertne postave Parnog Valjka zadnjih 9 godina te se redovito bavi snimanjem pratećih vokala za razne izvođače i projekte.

Kao solist iza sebe ima izdan album autorske glazbe s riječkom grupom Metrobolik, nekoliko samostalnih singlova a trenutno radi na svom samostalnom projektu/albumu u suradnji s Croatia Recordsom.

Završila studij za Turistički menadžment, ima višegodišnje radno iskustvo u multinacionalnoj IT korporaciji.

Udruga Muzika u koracima MOOK Ana Horvat
Ana Horvat

Ana Horvat

Ana Horvat, aranžersko-scenografski dizajner i sveučilišna prvostupnica ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Rođena je 1991. godine u Bjelovaru.  U Rijeci završava Glazbenu škola Ivana Matetića Ronjgova Rijeka te školu za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Nakon toga, upisuje i diplomira na učiteljskom fakultetu također u Rijeci.

Od 2014. godine radi kao odgajateljica djece rane i predškolske dobi u dječjem vrtiću, vodi verificirani glazbeni program u Dječjem vrtiću „Poneštrica“. Radila je u prirodoslovnom muzeju kao vanjski suradnik za edukaciju od 2015. do 2017. godine, te je u sklopu LUMS-a 2020. godine vodila likovnu radionicu za predškolski uzrast.

Na Grobničkoj skali 2011. dobiva nagradu za najbolju interpretaciju, te na poznatom festivalu MIK 2012 dobiva nagradu za najbolju debitanticu. Od 2012. do 2014. godine članica je vokalno-instrumentalnog sastava „Intermezzo“. Nastupa u glazbeno scenskom djelu „Dragi moji“ na Kastafskom kulturnom letu 2013.

Od 2013. do 2016. godine članica je benda „Crooks & Straights“ s kojima nastupa diljem Europe na festivalima country glazbe te je s istim bendom snimila i album pod nazivom „Way Out of Town“ 2015. godine.

Sudjeluje u mjuziklima “Chicago na Kantridi” (2013.) i “Briljantin na Kantridi” (2014.).

Od 2015. do 2016. godine članica je benda „Atmospheric“, od 2016. godine članica je benda „Westen Express“ s kojim nastupa kao glavni vokal na MIK 2017.

Osim glazbenog, istaknuti dio kreativnog stvaralaštva ostvaren je i izradom ilustriranog glazbenog spota za pjesmu „Možda“, te video oblikovanjem i snimanjem spota za pjesmu „To ipak nismo ti i ja“ benda Atmospheric.

2021. godine ilustrirala je dječju slikovnicu “Potres u gradu medvjedića”.

Muzika u koracima fotografija Igor 1 e1665747273814
Igor Čupković

Igor Čupković

Svoj baletni put je započeo u Baletnom studiju Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Završio je srednju baletnu školu na Konzervatoriju za glazbu i balet u Ljubljani. Od 2004. do 2014. kao baletan je plesao (radio) u HNK Split, Slovenskom narodnem gledališču Opra in balet Ljubljana i Narodnom pozorištu u Beogradu.

U svojim matičnim kazališnim kućama je sudjelovao u cjelokupnom baletnom repertoaru od velikih klasičnih baletnih djela do suvremenog repertoara kao član ansambla i solista.

Predstave: Labuđe jezero, Don Quijote, Bajadera, Orašar, Romeo i Julija, Ples Kadeta, Kraljica Margo, Trnoružica, Gisele, Dama s kamelijama, Đavo u selu, Ko to tamo peva, Jesenje cvijeće, Interval, Viva la vida, Plesovi Erosa, „Six dances“ i „Step lightly“, Aida, Nabucco, Carmen, La Traviata, Zaljubljen u tri naranče, Ero s onoga svijeta, Oluja i brojne druge.

Gostovanja: Crna Gora, Bosna i Hrecegovina, Slovenija, Italija, Grčka, Rumunjska, Španjolska, Columbija i Meksiko. Kao član ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu je dobitnik nagrade „Dimitrije Parlić“ koju dodjeljuje Udruženje baletskih umetnika Srbije za umjetnička i tehnička dostignuća za predstavu „Six Dances & Step Lightly“.

Od 2015. godine do danas radi na mjestu učitelja klasičnog baleta u Osnovnoj školi za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica u Rijeci, gdje je i 2017. godine postao pročelnik za klasični balet.

Od listopada 2019. do prosinca 2020. je radio na Konzervatoriju za glazbu i balet u Ljubljani kao nastavnik klasičnog baleta. 2021. godine je diplomirao na KGBL-u (Konzervatoriju za glazbu i balet Ljubljana) smjer viši baletni plesač.

Trenutno je apsolvent baletne pedagogije na Akademiji Alma Mater Europaea u Ljubljani.

Tijekom godina je sa svojim učenicima sudjelovao na brojnim smotrama i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, a na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima osvajao brojne nagrade.
Kao član Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga je izabran u tročlano povjerenstvo za izradu propozicija u kategoriji klasični balet za 61. županijsko i državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa koje je će se održati 2023. godine.

Ljubav prema baletnoj umjetnosti i baletnoj pedagogiji mu je neprekidna inspiracija za konstantna/stalna usavršavanja na njegovom profesionalnom putu.