Mentori koji sudjeluju na Glazbenom kampu 2022 vrhunski su stručnjaci te poznati i priznati muzičari i edukatori u svom području djelovanja.

Njihove biografije najbolje govore o iznimnoj kvaliteti radionica koje se održavaju na Glazbenom kampu 2022.

prof. Antonio Rumenović
prof. Antonio Rumenović

prof. Antonio Rumenović

Antonio Rumenović, akademski glazbenik gitarist i profesor gitare

Rođen je 1983. g. u Varaždinu gdje i radi u glazbenoj školi. Od 2016. godine radi i u glazbenoj školi “Bonar” u Zagrebu. U Varaždinu je završio osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi prof. Morena Vincekovića, a akademiju “Ino Mirković” u Lovranu upisuje 2001. godine u klasi prof. Carla Marchionea i asistenta Nene Munitića. Diplomirao je 2005. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Istvana Romera.

Magisterij i postdiplomski studij u „Hogeschool vor Muzik“ na Conservatoriumu u Maastrichtu, Nizozemska, upisuje 2006. godine. Magistrirao je 2008. god. u klasi prof. Carla Marchionea.

Kao solist i kao član komornog ansambla nastupao je diljem Hrvatske i u inozemstvu (Nizozemska, Italija, Austrija, Mađarska, Srbija, Slovenija i Makedonija). Od 2011. god. član je komornog ansambla “Laurum” s kojim izdaje prvi nosač zvuka pod imenom “Laurum” na kojem se nalaze autorske kompozicije članova ansambla. Nakon što je diplomirao 2005. godine zapošljava se u Umjetničkoj školi “Fortunat Pintarić” u Koprivnici gdje je radio do 2019. godine.

Kao pedagog postigao je zapažene uspjehe sa svojim učenicima na državnim i međunarodnim natjecanjima te je za svoj rad višestruko nagrađivan od grada Koprivnice za najboljeg učitelja godine. Nagradu Agencije za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu Obrazovanja, znanosti i športa RH za izvrsne rezultate u radu s učenicima dobiva za školske godine 2010./2011. i 2014./2015..

Bio je glavni je predavač u Ljetnoj školi gitare Koprivnica od 2011. do 2018. godine koju je pohodilo preko 120 polaznika. Od 2014. jedan je od predavača na zimskoj školi gitare u Solinu. Od 2011. pojavljuje se kao član žirija na raznim gitarističkim natjecanjima (Zagreb Guitar Festival,  Festival Internacinal de Gutarra Guimaraes, Omin Guitar Fest, Enrico Mercatali Gorizia, Tremolo Skopje, Sarajevo International Guitar Festival, Guitar Art Beograd, Porečki Tirando, Pula Guitar Fest, Sonus Križevci, …). Član je Hrvatske udruge gitarista i pedagoga, Hrvatske glazbene unije i udruge “Glazbeni centar Musicorum”.

Jedan od osnivača i dopredsjednik udruge gitarista klasične gitare “Allegro” Koprivnica koja je djelovala od 2010. do 2019. godine. Redovito drži majstorske tečajeve u Hrvatskoj i inozemstvu te predavanja na stručnim skupovima u organizaciji agencije za odgoj i obrazovanje.

Od 2017. godine vrši dužnost koordinatora natjecanja „EuroStrings – European Guitar Festival Collaborative“, projekta pod pokroviteljstvom europske unije koji uključuje gitarističke festivale iz 17 zemalja članica.

Od 2016. godine vrši dužnost koordinatora natjecanja “Zagreb Guitar Festivala”.

prof. Slađana Čolović
prof. Slađana Čolović

prof. Slađana Čolović

Slađana Čolović, akademska glazbenica gitaristica i profesorica gitare

Rođena je 1982. godine u Rijeci gdje je i završila Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova Rijeka. Muzičku akademiju “Ino Mirković” u Lovranu upisuje 2001. godine u klasi prof. Carla Marchionea i asistenta Nene Munitića, a diplomira 2005. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Istvana Romera.

U svom pedagoškom radu ima punih 18 godina radnog iskustva kao profesorica gitare u osnovnoj i srednjoj školi. Trenutno je zaposlena u GŠ Ivana Matetića Ronjgova Rijeka te kao vanjski suradnik Glazbenog odjela OŠ Milan Brozović, Kastav. Tijekom godina osvajala je nagrade s učenicima na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Tijekom svoje karijere, bila je voditeljica glazbene škole Vladimir Nazor u Crikvenici, voditeljica Trožupanijskog stručnog vijeća za učitelje gitare, , pročelnica odjela za gitaru, gudače, mandolinu i harfu u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova Rijeka,  idejni začetnik i organizator projekta glazbene škole naziva GUG (Glazbena u Guveru).

2018.godine bila je suradnik na dječjem festivalu „Neki novi klinci“ kao voditelj festivalskog benda te kao jedan od autora himne festivala i jedne od natjecateljske pjesama.

Svira u različitim komornim ansamblima klasične glazbe te bendovima modernih žanrova. Jedna je od osnivačica udruge Muzika u koracima i Umjetnička voditeljica udruge.

prof. Davor Juretić
prof. Davor Juretić

prof. Davor Juretić

Davor Juretić, profesor teorijskih glazbenih predmeta i glazbene umjetnosti

Nakon završene srednje glazbene škole – usmjerenje klavir i teorijski smjer, na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu završava diplomski studij Teorija glazbe. Još za vrijeme školovanja započinje umjetničku karijeru nastupajući diljem Hrvatske i svijeta. Na susretima zborova osvaja nagrade, a dobitnik je i posebne nagrade za dirigenta 2018. godine.

Bio je višegodišnji član organizacijskog odbora festivala „Grobnički tići kantaju“ te je suautor glazbenog igrokaza „Začarana sopelica“.

Trenutno je nastavnik teorijskih glazbenih predmeta i glazbene umjetnosti. Podučavanjem se bavi i izvan škole zbog čega je stekao iskustvo različitih  pristupa i metoda poučavanja. Autor je udžbenika za glazbenu umjetnost. Velika strast mu je rad s ansamblima, naročito s pjevačkim zborovima s kojima redovito nastupa. Trenutno umjetnički vodi VS KUD-a „Zvir“ i MPZ liječnika Rijeka.

Cjeloživotno učenje i izvrsnost u rezultatima smatra važnim odlikama učitelja i nastavnika, a zadovoljstvo učenika i roditelja jednim od važnih ciljeva poučavanja i odgoja.

Ivan Pešut
Ivan Pešut

Ivan Pešut

Ivan Pešut, profesionalni studijski glazbenik, autor, producent te live-performer

Ivan Pešut rođen je 1983. godine u Rijeci. Gitara je njegov primarni instrument, a kao glazbeni profesionalac djeluje od svoje petnaeste godine te je tijekom svih tih godina sudjelovao na brojnim domaćim i inozemnim snimljenim izdanjima te koncertima u regiji i inozemstvu, paralelno studirajući te stekavši zvanje profesora njemačkog jezika i književnosti te profesora informatike.

Četverostruki je dobitnik strukovne nagrade STATUS. Tri puta za najboljeg svirača električne i akustične gitare za koju je od 2008. svake godine među najistaknutijim nominiranim instrumentalistima, te za 2019. u posebnoj kategoriji „Najbolji fusion glazbenik“. Kao instrumentalist ili aranžer/producent je sudjelovao na mnogim izdanjima nagrađenim najprestižnijom diskografskom nagradom Porin, dok je za 2020. godinu s albumom „Timeline“ osvojio Porin za najbolji instrumentalni album (2 nominacije: za najbolji instrumentalni album te najbolju instrumentalnu izvedbu za skladbu „Phoenix“).  2021. nominiran je u 7 kategorija nagrade Porin.

1999. godine postaje dobitnikom prve nagrade na natjecanju solo gitarista za najboljeg rock gitaristu grada Rijeke „Zlatna distorzija“. 2009. dobiva nagradu „Fender“ Mega muzike / Art centra u kategoriji najperspektivnijeg mladog glazbenika.

Od 2002. često je u ulozi člana raznih televizijskih ili festivalskih orkestara (Porin, Zagrebački festival, Festival dalmatinske šansone, Olja’zz band, Orkestar prof. Vladimira Babina, Aurea fest i drugih).

Glazbeno-pedagoškim radom bavi se od 2009. godine kao mentor gitare te voditelj tečaja grupnog muziciranja. 2015. godine započinje projekt glazbenih radionica pod pokroviteljstvom Hrvatske glazbene unije – „Back To School“ / „Glazbenici u klupama“ u suradnji s nekoliko srednjih škola, te uz potporu grada Rijeke i PGŽ. Od 2019. godine počinje održavati redovita glazbena predavanja „Temeljni koncepti aranžiranja i improviziranja“ u srednjoj Glazbenoj školi Ivan Matetić Ronjgova u Rijeci te povremena kao što je predavanje na Filozofskom fakultetu u Rijeci „Glazba kao jezik – temeljni koncepti improvizacije“ ili Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji.

Od 2014. godine član je Glavnog odbora Hrvatske Glazbene Unije, a od 2015. godine i Hrvatske Udruge Istaknutih Glazbenika (HUIG), a 2018. godine izabran je za predsjednika Hrvatske glazbene unije (podružnica Rijeka) te za predsjednika Glavnog odbora Hrvatske glazbene unije (na nacionalnom nivou).

2019. godine postaje članom upravnog odbora Hrvatske udruge istaknutih glazbenika (HUIG).

Ana Kabalin
Ana Kabalin

Ana Kabalin

Ana Kabalin, profesionalna pjevačica, solist i prateći vokal, studijska glazbenica

Glazbeno školovanje: Osnovna glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, smjer klavir

Pjevački put započinje u Putokazima, s kojima surađuje kroz srednju školu. Nakon toga, kreće sa snimanjima pratećih vokala i nizom nastupa na festivalima (Dora, Ema, Zadarfest, Splitski festival, MIK). Nastupala je među ostalim u Londonskom Royal Albert Hallu, Pariškoj Olympiji, Čikaškom House of Blues, te dva puta na Eurosongu.

Kao prateći vokal dugi niz godina surađuje s priznatim domaćim glazbenicima i grupama ( Tereza, Radojka, Oliver, Neno Belan, Tony Cetinski), stalni je član koncertne postave Parnog Valjka zadnjih 9 godina te se redovito bavi snimanjem pratećih vokala za razne izvođače i projekte.

Kao solist iza sebe ima izdan album autorske glazbe s riječkom grupom Metrobolik, nekoliko samostalnih singlova a trenutno radi na svom samostalnom projektu/albumu u suradnji s Croatia Recordsom.

Završila studij za Turistički menadžment, ima višegodišnje radno iskustvo u multinacionalnoj IT korporaciji.

Udruga Muzika u koracima MOOK Ana Horvat
Ana Horvat

Ana Horvat

Ana Horvat, aranžersko-scenografski dizajner i sveučilišna prvostupnica ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Rođena je 1991. godine u Bjelovaru.  U Rijeci završava Glazbenu škola Ivana Matetića Ronjgova Rijeka te školu za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Nakon toga, upisuje i diplomira na učiteljskom fakultetu također u Rijeci.

Od 2014. godine radi kao odgajateljica djece rane i predškolske dobi u dječjem vrtiću, vodi verificirani glazbeni program u Dječjem vrtiću „Poneštrica“. Radila je u prirodoslovnom muzeju kao vanjski suradnik za edukaciju od 2015. do 2017. godine, te je u sklopu LUMS-a 2020. godine vodila likovnu radionicu za predškolski uzrast.

Na Grobničkoj skali 2011. dobiva nagradu za najbolju interpretaciju, te na poznatom festivalu MIK 2012 dobiva nagradu za najbolju debitanticu. Od 2012. do 2014. godine članica je vokalno-instrumentalnog sastava „Intermezzo“. Nastupa u glazbeno scenskom djelu „Dragi moji“ na Kastafskom kulturnom letu 2013.

Od 2013. do 2016. godine članica je benda „Crooks & Straights“ s kojima nastupa diljem Europe na festivalima country glazbe te je s istim bendom snimila i album pod nazivom „Way Out of Town“ 2015. godine.

Sudjeluje u mjuziklima “Chicago na Kantridi” (2013.) i “Briljantin na Kantridi” (2014.).

Od 2015. do 2016. godine članica je benda „Atmospheric“, od 2016. godine članica je benda „Westen Express“ s kojim nastupa kao glavni vokal na MIK 2017.

Osim glazbenog, istaknuti dio kreativnog stvaralaštva ostvaren je i izradom ilustriranog glazbenog spota za pjesmu „Možda“, te video oblikovanjem i snimanjem spota za pjesmu „To ipak nismo ti i ja“ benda Atmospheric.

2021. godine ilustrirala je dječju slikovnicu “Potres u gradu medvjedića”.

Andrea Staničić, mr.art
Andrea Staničić, mr.art

Andrea Staničić, mr.art

Andrea Staničić nakon opće gimnazije „Hrvatski kralj Zvonimir“ Krk upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci na kojoj 2008. godine stječe zvanje magistra likovne pedagogije. Nakon studija slijedi poslijediplomski magistarski studij grafike na Akademiji likovne umjetnosti i dizajna u Ljubljani, kojeg završava u svibnju 2011. godine.
U likovnoj praksi najčešće ostaje u domeni klasičnih tehnika koje isprepliće sa novim medijima i praksama. Radi dodatnog usavršavanja u struci 2014. stječe naziv specijalizanta grafičkog dizajna i digitalnog izdavaštva (Adobe-ov certifikat Algebra).

Uz pedagoški rad polje interesa joj je i ilustracija (digitalna i klasična), grafički dizajn i dizajn interijera – diploma Callegari Rijeka 2019.

Izlagala je na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Članica je HDLU-a Rijeka. Živi i radi u gradu Krku i Rijeci – Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci.

Kristina Bajčić - Udruga MooK
Kristina Bajčić

Kristina Bajčić

Kristina Bajčić rođena je u Rijeci 09.07.1975. Već kao dijete prepoznala je svoje talente u sportu, kroz igru i pokret. Od malena se ostvarivala kroz različite sportove (stolni tenis, gimnastika, trčanje, plivanje, rukomet i odbojka).

2017. godine završava edukaciju za instruktora fitnessa, voditelja yoge i pilatesa te započinje sa svojim radom u rekreativnim grupama i individualnim treninzima. Njena edukacija se nastavlja s upoznavanjem ljudske anatomije i pokreta te završava edukaciju za zvanje masera. Kroz svoj rad i poziv pomaže ljudima da se približe sami sebi, prihvate i razumiju svoje tijelo, osvijeste kroz kretnju svoje boljke i prednosti, nauče prevenirati moguće povrede, zavole i prigrle nove navike kretanja, osvještava važnost tjelovježbe, potiče zdrav duh i ležernost pokreta te bolje i kvalitetnije razumijevanje svog fizičkog i emotivnog tijela.

Također, Kristina prolazi edukaciju za voditelja psihofizičke relaksacije, za rad s dijafragmom i tehnikama disanja, tajlandske masaže koja uči svjesnost istezanja i u trenažnom procesu, miofascijalne thai trigger point masaže, radionice rada s girjom te još brojne edukacije koje usavršavaju rad u obje discipline.