Ideja za osnivanjem glazbene udruge nastala je iz želje da glazbu približimo svakom pojedincu. Naša vizija jest da svatko može osjetiti glazbu raznim osjetilima, kvalitetno i aktivno razvijati vlastite vještine i interese ako mu je pružen holistički pristup obrazovanju implementacijom sadržaja iz različitih područja, a program individualiziran prema njegovim afinitetima, kompetencijama i sposobnostima.

Udaljenost od većih urbanih središta ne smije stajati na putu razvoja pojedinca i stoga trebamo stvoriti uvjete i planirati obrazovne intervencije da svakome bude omogućeno razvijanje vlastitih potencijala.

Aktivnosti koje tijekom cijele godine provodimo na najbolji mogući način promiču osnovnu ideju udruge na korist svih stanovnika i gostiju otoka Krka i okolice.

SREDIŠNJA GODIŠNJA AKTIVNOST

Glazbeni kamp

Glazbeni kamp je prilika za dodatnu edukaciju talentirane, darovite i motivirane djece koja su željna znanja i usavršavanja unutar vlastitog profesionalnog puta.

Ideja o višednevnom zajedničkom učenju, druženju i življenju unutar grupe kroz ljetni kamp prvi puta je realizirana 2021. godine i u okolnostima kakve su već vladale, potvrdila ideju o nezamijenjivosti jednog takvog kampa za značajan poticaj razvoja i usavršavanja svih malih i malo starijih budućih glazbenika.

Povratne informacije samih polaznika i njihovih roditelja, te vidljivi značajan napredak u znanju i vještini polaznika samo su dodatno potvrdile kvalitetu jedne takve ideje. Poučeni rezultatima i iskustvom prvog kampa, za ovu godinu osmislili smo sadržajno značajno proširen Glazbeni kamp 2023. u kojem će se polaznicima programa klasične gitare, moći pridružiti i polaznici programa  klavijatura, teorijskih disciplina te modernog pjevanja.  Uz već od prije poznate individualne sate instrumenta, polaznici  ove godine prisustvuju i radionicama zajedničkog muziciranja, radionicama teorijskih predmeta, radionicama scenskog pokreta i kreativnim radionicama.

I ovogodišnji kamp koncipiran je kroz tri programa:

Na donjem linku saznajte sve što vam ove godine nudi glazbeni kamp.

Ciljevi kampa

guitar2b

POVEZIVANJE

Povezivanje i druženje mladih glazbenika.

knowledge2b

INDIVIDUALNI PRISTUP

Individualnim pristupom po mjeri učenika omogućiti glazbeni razvoj prema vlastitim sposobnostima i afinitetima.

team building2b

IZRAŽAVANJE

Izražavanje kroz druge grane umjetnosti te jačanje vještine rada u timu i skupnog muziciranja.

tracker2b

BRIGA O ZDRAVLJU

Raznolikim pristupom kroz program radionica osvijestiti važnost brige o vlastitom zdravlju tijela i duha.

GODIŠNJE AKTIVNOSTI

Radionice 2022. / 2023.

I ovu godinu, broj radionica je značajno povećan a samim time su nam se priključili i novi iznimni mentori, tako da osim već standardnih glazbeno usmjerenih radionica (među kojima također imamo dvije nove: Vokalni ansambl MOOK i Harmonika na najjače!) od jeseni možete prisustvovati i fantastičnim radionicama plesa Baletna čarolija, Koraci u muzici,  Individualna radionica Plešem! koje vode IGOR ČUPKOVIĆ, prof. baleta i CRISTINA-BIANCA LUKANEC, prof. baleta. Izvrsna prilika za sve koji žele naučiti plesati ili usavršiti svoje znanje.

Od prošle godine poznata radionica pod nazivom Pokreni se uz glazbu uz manje izmjene termina prisutna je i na ovogodišnjim radionicama. Vodi je iznimna Kristina Bajčić a sama radionica je prvenstveno usmjerena na održavanje zdravlja te samim time i na davanje svog maksimuma u svakodnevnim situacijama i obavezama. Radionica se sastoji od 3 programa koji su prilagođeni svim dobnim skupinama.

objava na webu Dan otvorenih vrataZbog značajnog povećanja broja radionica, podjelili smo ih po kategorijama tako da bi vam bilo lakše pronaći onu koja vas zanima.

Radionice se svrstavaju u 3 osnovne kategorije: Glazbene radionice, Plesne radionice i Pokreni se uz glazbu 

Osnovna ideja koja stoji iza ovako koncipiranih radionica je ta da udaljenost od većih urbanih središta ne smije stajati na putu razvoja pojedinca i stoga treba stvoriti uvjete i planirati obrazovne intervencije kako bi svakom pojedincu bilo omogućeno razvijanje vlastitih potencijala.

Sve radionice odvijat će se u periodu od listopada 2022. do lipnja 2023. godine.