Ideja za osnivanjem glazbene udruge nastala je iz želje da glazbu približimo svakom pojedincu. Naša vizija jest da svatko može osjetiti glazbu raznim osjetilima, kvalitetno i aktivno razvijati vlastite vještine i interese ako mu je pružen holistički pristup obrazovanju implementacijom sadržaja iz različitih područja, a program individualiziran prema njegovim afinitetima, kompetencijama i sposobnostima.

Udaljenost od većih urbanih središta ne smije stajati na putu razvoja pojedinca i stoga trebamo stvoriti uvjete i planirati obrazovne intervencije da svakome bude omogućeno razvijanje vlastitih potencijala.

Aktivnosti koje tijekom cijele godine provodimo na najbolji mogući način promiču osnovnu ideju udruge na korist svih stanovnika i gostiju otoka Krka i okolice.

SREDIŠNJA GODIŠNJA AKTIVNOST

Glazbeni kamp

Glazbeni kamp je prilika za dodatnu edukaciju talentirane, darovite i motivirane djece koja su željna znanja i usavršavanja unutar vlastitog profesionalnog puta.

Ideja o višednevnom zajedničkom učenju, druženju i življenju unutar grupe kroz ljetni kamp prvi puta je realizirana 2021. godine i u okolnostima kakve su već vladale, potvrdila ideju o nezamijenjivosti jednog takvog kampa za značajan poticaj razvoja i usavršavanja svih malih i malo starijih budućih glazbenika. Kako je sve to izgledalo možete vidjeti i u našoj foto galeriji niže na stranici.

Povratne informacije samih polaznika i njihovih roditelja, te vidljivi značajan napredak u znanju i vještini polaznika samo su dodatno potvrdile kvalitetu jedne takve ideje. Poučeni rezultatima i iskustvom prvog kampa, za ovu godinu osmislili smo sadržajno značajno proširen Glazbeni kamp 2022. u kojem će se polaznicima programa klasične gitare, moći pridružiti i klavijaturisti  te pjevači modernog izričaja.  Uz već od prije poznate individualne sate instrumenta , polaznici  ove godine prisustvuju i radionicama zajedničkog muziciranja, radionicama teorijskih predmeta, radionicama tjelovježbe i likovnim radionicama.

I ovogodišnji kamp koncipiran je kroz tri programa:

Na donjem linku saznajte sve što vam ove godine nudi glazbeni kamp.

Ciljevi kampa

guitar2b

POVEZIVANJE

Povezivanje i druženje mladih glazbenika.

knowledge2b

INDIVIDUALNI PRISTUP

Individualnim pristupom po mjeri učenika omogućiti glazbeni razvoj prema vlastitim sposobnostima i afinitetima.

team building2b

IZRAŽAVANJE

Izražavanje kroz druge grane umjetnosti te jačanje vještine rada u timu i skupnog muziciranja.

tracker2b

BRIGA O ZDRAVLJU

Raznolikim pristupom kroz program radionica osvijestiti važnost brige o vlastitom zdravlju tijela i duha.

Foto galerija

Glazbeni kamp GITARA 2021

Otvorni koncert Dominika Carevića 21.6.2021.
Programi od 21.6. do 27.6.2021.
Završni koncert polaznika Glazbenog kampa GITARA 2021 - 27.6.2021.
GODIŠNJE AKTIVNOSTI

Radionice

Radionice 2021. / 2022. - Udruga MooK, Otok Krk

Broj radionica je u odnosu na prošlu godinu značajno povećan tako da osim glazbeno usmjerenih radionica, od jeseni možete prisustvovati i radionici pod nazivom Pokreni se uz glazbu. Radionica je prvenstveno usmjerena na održavanje zdravlja te samim time i na davanje svog maksimuma u svakodnevnim situacijama i obavezama. Radionica se sastoji od 3 programa koji su prilagođeni svim dobnim skupinama.

Također, uz već poznatu Gitara je zakon! od ove jeseni korisnici mogu pohađati iznimno zanimljivu radionicu Mandolina za početnike. Osim što je mandolina virtuozan instrument koji se koristi u klasičnoj glazbi i na neki način „sestra violine“ po štimu i skladateljima koji su za nju pisali te repertoaru koji se izvodi što solistički što u mandolinističkom orkestru, u ovoj radionici  mandolini se pristupa s aspekta narodnog instrumenta kroz prizmu pjesama za dušu- klapske pjesme.

I još jedna novost koja će se naročito svidjeti mlađima je radionica Uhvati ritam koja će polaznike naučiti sve o bubnjevima! Fokus ove radionice stavljen je na upoznavanje mogućnosti ovakvog instrumenta, na tehniku sviranja, različite stilove glazbe i sve ono što glazba uistinu je  – način komunikacije te odličan alat za izražavanje misli i osjećaja.

*Za sve polaznike radionice Uhvati ritam koji zbog prirode instrumenta nemaju uvjete za vježbanje kod kuće, imamo opciju besplatnog korištenja naših prostora i instrumenata dva puta tjedno.

Kroz ovaj program u trajanju od 8 mjeseci prolazit ćemo kroz razdoblja moderne glazbe i proučavati ideje i bogatu ostavštinu svih velikana koji su bili prije nas.

Osim navedenih novosti, i ovu jesen i zimu polaznici će moći upisati već poznate radionice: Music star(t) prilagođenu za uzrast od 4 do 6 godina, Gitara je zakon! za uzrast od 6 godina na više te izvrsni Crno bijeli svijet, radionica namijenjena svim onima koji počinju upoznavati se s hipnotičkim djelovanjem zvukova koje proizvode crno bijele tipke klavira, pianina i klavijatura te radionicom posebno osmišljenom za sve starije koje svoje glazbene afinitete nisu uspjeli zadovoljiti ranije u životu pod nazivom Nikad nije kasno.

Osnovna ideja koja stoji iza ovako koncipiranih radionica je ta da udaljenost od većih urbanih središta ne smije stajati na putu razvoja pojedinca i stoga treba stvoriti uvjete i planirati obrazovne intervencije kako bi svakom pojedincu bilo omogućeno razvijanje vlastitih potencijala.

Sve radionice odvijat će se u periodu od listopada 2021. do lipnja 2022. godine.

Foto galerija

Radionice

Glazbene radionice 2021. / 2022.